Το Magento είναι μια πλατφόρμα για ιστότοπους και εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου. Αναπτύχθηκε αρχικά από την Varien Inc., μια αμερικανική εταιρεία, με τη βοήθεια της κοινότητας προγραμματισμού. Η πρώτη δημόσια έκδοση beta κυκλοφόρησε το 2007. Η Adobe εξαγόρασε τη Magento το 2018.

Το Magento σχεδιάστηκε για να παρέχει ευελιξία και επεκτασιμότητα σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Η πλατφόρμα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών και επιλογών, οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε επιχείρησης. Το Magento χρησιμοποιείται από μερικές από τις μεγαλύτερες μάρκες στον κόσμο, όπως η Coca-Cola, η Ford, η Samsung και η Olympus.

Η κοινότητα του Magento είναι πολύ ενεργή, με προγραμματιστές από όλο τον κόσμο να συνεισφέρουν στην πλατφόρμα. Υπάρχουν πάνω από 250.000 προγραμματιστές εγγεγραμμένοι στον ιστότοπο του Magento. Το Magento υποστηρίζεται επίσης από ένα μεγάλο οικοσύστημα συνεργατών και παρόχων υπηρεσιών.

Η εξαγορά της Magento από την Adobe το 2018 έφερε μαζί δύο ηγέτες στην ψηφιακή εμπειρία. Η Adobe παρέχει ένα πλήρες σύνολο εργαλείων και υπηρεσιών για τη δημιουργία, τη διαχείριση και την παροχή ψηφιακών εμπειριών. Η Magento προσφέρει δυνατότητες εμπορίου και ένα τεράστιο οικοσύστημα συνεργατών και προγραμματιστών. Μαζί, η Adobe και η Magento βοηθούν τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν απρόσκοπτες, ολοκληρωμένες εμπειρίες για τους πελάτες τους.