Το Magento είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που έχει δει διάφορες εκδόσεις με την πάροδο των ετών. Η πιο πρόσφατη έκδοση είναι η Magento 2, η οποία κυκλοφόρησε το 2015. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλοί χρήστες σε παλαιότερες εκδόσεις του Magento, όπως το Magento 1.x.

Το Magento 2 είναι μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το Magento 1, με νέα αρχιτεκτονική, πιο διαισθητική διεπαφή διαχείρισης και βελτιωμένη απόδοση. Αν ξεκινάτε ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα, τότε το Magento 2 είναι η προφανής επιλογή. Ωστόσο, αν έχετε ένα υπάρχον κατάστημα στο Magento 1, τότε ίσως να θέλετε να παραμείνετε σε αυτή την πλατφόρμα προς το παρόν.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να επιλέξετε να παραμείνετε στο Magento 1.x. Πρώτον, υπάρχει σημαντική καμπύλη εκμάθησης με το Magento 2, οπότε αν δεν είστε σίγουροι για την αλλαγή, τότε ίσως είναι καλύτερο να παραμείνετε σε αυτό που γνωρίζετε. Δεύτερον, υπάρχουν ακόμη πολλές επεκτάσεις και θέματα διαθέσιμα για το Magento 1, ενώ η επιλογή για το Magento 2 είναι ακόμη σχετικά περιορισμένη.

Εάν αποφασίσετε να μεταβείτε στο Magento 2, τότε θα πρέπει να μεταφέρετε τα δεδομένα του υπάρχοντος καταστήματός σας στη νέα πλατφόρμα. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφορα διαθέσιμα εργαλεία για να σας βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία.

Εν ολίγοις, το Magento 2 είναι η πιο πρόσφατη και σπουδαία έκδοση της πλατφόρμας, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλοί χρήστες σε παλαιότερες εκδόσεις. Αν ξεκινάτε ένα νέο κατάστημα, τότε το Magento 2 είναι ο τρόπος που πρέπει να ακολουθήσετε. Ωστόσο, αν έχετε ένα υπάρχον κατάστημα στο Magento 1, τότε ίσως να θέλετε να παραμείνετε σε αυτή την πλατφόρμα προς το παρόν.