Εκτός από την αύξηση της επισκεψιμότητας στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα, θα θελήσετε επίσης να αυξήσετε τον χρόνο παραμονής των ανθρώπων στον ιστότοπό σας. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε δημιουργώντας έναν ιστότοπο που ανταποκρίνεται και είναι φιλικός προς τα κινητά. Άλλοι τρόποι αύξησης της διαδικτυακής ορατότητας περιλαμβάνουν:

  • Χρήση πιασάρικων τίτλων: Οι τίτλοι είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι επισκέπτες όταν έρχονται στον ιστότοπό σας. Ως εκ τούτου, πρέπει να είναι πιασάρικοι και ελκυστικοί, διότι θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το αν ένας επισκέπτης αποφασίσει να παραμείνει στον ιστότοπό σας ή όχι.
  • Δημιουργία ελκυστικού περιεχομένου: Οι επισκέπτες θα παραμείνουν στον ιστότοπό σας μόνο αν βρίσκουν το περιεχόμενό σας ελκυστικό. Ως εκ τούτου, πρέπει να δημιουργείτε ελκυστικό περιεχόμενο που λύνει τα προβλήματα των πελατών σας.
  • Χρήση εικόνων: Οι εικόνες και τα οπτικά στοιχεία βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη και βοηθούν τους επισκέπτες να κατανοήσουν καλύτερα τις πληροφορίες που παρέχετε. Οι εικόνες συμβάλλουν επίσης στην αύξηση των ποσοστών κλικ, της δέσμευσης και στη βελτίωση της κατάταξης του ιστότοπού σας στις μηχανές αναζήτησης.
  • Χρήση video: Σε πολλές περιπτώσεις η χρήση βίντεο που δείχνουν το πως χρησιμοποιείται ένα προϊόν ή πως φαίνεται όταν πχ φοριέται μπορεί να βοηθήσουν πολύ στην αύξηση των πωλήσεων και ταυτόχρονα κρατούν τους υποψήφιους πελάτες ενός eshop περισσότερη ώρα μέσα στον ιστότοπο.
  • Βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας για τις μηχανές αναζήτησης: Ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι βελτιστοποιημένος για τις μηχανές αναζήτησης, προκειμένου να κατατάσσεται υψηλότερα και να ξεπερνά τους ανταγωνιστές σας.
  • Δημιουργία λίστας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να παραμείνετε σε επαφή με τους πελάτες σας. Επιπλέον, είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αύξησης της διαδικτυακής προβολής.
  • Δημιουργία μιας κοινότητας γύρω από την επωνυμία σας: Μπορείτε να δημιουργήσετε μια κοινότητα γύρω από την επωνυμία σας φιλοξενώντας διαδικτυακές εκδηλώσεις και δημιουργώντας ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.