Υπάρχουν διάφορες υπηρεσίες διαδικτυακής διαφήμισης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις για να προσεγγίσουν το κοινό-στόχο τους. Αυτές οι υπηρεσίες μπορεί να περιλαμβάνουν online διαφήμιση προβολής, μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης (SEM), διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλά άλλα.

Η διαφήμιση προβολής περιλαμβάνει την τοποθέτηση διαφημίσεων σε ιστότοπους ή άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες όπου θα τις δουν οι δυνητικοί πελάτες. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω διαφημίσεων banner, διαφημίσεων βίντεο ή άλλων τύπων μορφών διαφήμισης.

Το μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης (SEM) είναι ένας τύπος διαδικτυακής διαφήμισης που βοηθά τις επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε μηχανές αναζήτησης όπως η Google και η Bing. Το SEM μπορεί να περιλαμβάνει τόσο πληρωμένες όσο και οργανικές μεθόδους, όπως η διαφήμιση pay-per-click (PPC) και η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO).

Η διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια άλλη μορφή διαδικτυακής διαφήμισης που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Twitter και το LinkedIn. Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιούν τις διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να στοχεύουν σε συγκεκριμένα δημογραφικά στοιχεία, ενδιαφέροντα, ακόμη και συμπεριφορές.