Το κόστος της διαφήμισης στο Google διαφέρει πολύ από χώρα σε χώρα, από αντικείμενο σε αντικείμενο. Το χαμηλότερο κόστος με το οποίο μπορούμε εμείς στην Tryseo να αναλάβουμε ένα τέτοιο έργο είναι:

– Για διεκπεραίωση 100 €/μήνα

– Με ελάχιστο budget στην Google 150€/μήνα.

Τέτοια κόστη είναι για πολύ μικρές ιστοσελίδες, οι οποίες θέλουν να κάνουν δοκιμή την προβολή μέσω διαφημίσεων Google και κυρίως το αντικείμενό τους έχει σχέση με υπηρεσίες που παρέχουν τοπικά σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (π.χ. Αθήνα, Θεσσαλονίκη). Κάνουμε αυτό το διαχωρισμό γιατί έχουμε καταφέρει να φέρουμε αποτελέσματα σε πελάτες μας ακόμα και με τόσο χαμηλό συνολικό διαφημιστικό budget και τις κατάλληλες συνθήκες (π.χ. όμορφη παρουσίαση ιστοσελίδας, επιμελημένα κείμενα, επαγγελματικές υπηρεσίες κλπ).

Οταν μια ιστοσελίδα προωθεί υπηρεσίες σε τοπικό επίπεδο, είναι πιο εύκολο να επιτύχουμε ένα αποτέλεσμα που θα βοηθήσει τον πελάτη να αναπτυχθεί (πχ να επικοινωνήσουν μαζί του μέσω τηλεφώνου ή φόρμας επικοινωνίας και να ζητήσουν προσφορά ή επιπλέον πληροφορίες).

Οταν η ιστοσελίδα προωθεί προϊόντα και όταν αυτά είναι προϊόντα στα οποία η επιχείρηση δεν έχει κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και χρειάζεται συνήθως  μεγαλύτερο budget για να προετοιμάσουμε τον λογαριασμό και να τρέξουμε τις διαφημίσεις.

Σε τέτοιες περιπτώσεις το ελάχιστον κόστος είναι:

– 120€ / μήνα για την διεκπεραίωση και

– 300€ / μήνα για το budget.

Θεωρητικά το budget για την Google μπορεί να είναι και 50ευρώ/μήνα αλλά με τέτοια νούμερα δεν μπορούμε να δοκιμάσουμε ουσιαστικά καμπάνιες και να βγάλουμε συμπεράσματα και κατά συνέπεια να μπορούμε να μιλήσουμε για ένα αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει τον πελάτη.