Κατασκευή Ιστοσελίδων Joomla2023-11-23T09:08:28+00:00

Κατασκευή Ιστοσελίδων Joomla

Ενα CMS για κατασκευή ιστοσελίδων και eshop μικρών και μεσαίων απαιτήσεων.

Αν ψάνετε για κατασκευή ιστοσελίδων με Joomla το πιο πιθανό είναι ότι ήδη γνωρίζεται κάποια πράγματα για αυτή την πλατφόρμα ή έχετε ήδη φτιάξει την ιστοσελίδα σας σε Joomla και χρειάζεστε τεχνική υποστήριξη ή κάποια μορφή αναβάθμισης. Αν αυτό ισχύει, επικοινωνήστε μαζί μας.
Για όσους δεν γνωρίζουν πολλά για την πλατφόρμα Joomla αλλά θα ήθελαν να μάθουν κάποια πράγματα ακολουθούν κάποιες πληροφορίες στην συνέχεια.

Κατασκευή ιστοσελίδων Joomla – επιπλέον πληροφορίες

Ο κόσμος των CMS είναι γεμάτος με διάφορα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου που προσφέρουν διαφορετικά χαρακτηριστικά στους χρήστες τους. Αν είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης και ψάχνετε για έναν κατασκευαστή ιστοτόπων, το πιθανότερο είναι ότι έχετε συναντήσει το Joomla, Drupal και το WordPress. Και τα τρία αυτά συστήματα διαχείρισης περιεχομένου είναι από τα πιο δημοφιλή CMS για την κατασκευή ιστοσελίδων και eshop.

Τι είναι το Joomla;

Το Joomla είναι ένα ισχυρό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ανοικτού κώδικα (CMS) που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να διαχειρίζονται εύκολα ιστότοπους. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για επιχειρήσεις και ιδιώτες που επιθυμούν να δημιουργήσουν έναν προσαρμοσμένο ιστότοπο που είναι εύκολος στη χρήση και τη διαχείριση. Το Joomla έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως το φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον εργασίας του, η ευελιξία του και η επεκτασιμότητά του. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ορισμένα πιθανά μειονεκτήματα στη χρήση του Joomla, τα οποία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν αποφασίσετε να το χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια θα αναφέρουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης του Joomla CMS για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας ή του eshop σας.

Βασικά Χαρακτηριστικά

 • Εύκολη εγκατάσταση: Το Joomla εγκαθίσταται εύκολα, επιτρέποντάς την δημιουργία ιστοσελίδων γρήγορα και εύκολα.

 • Φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον εργασίας: Το περιβάλλον εργασίας του Joomla είναι φιλικό προς το χρήστη, καθιστώντας εύκολο για τις επιχειρήσεις και τους ιδιοκτήτες μιας ιστοσελίδας σε Joomla CMS να διαχειριστούν την ιστοσελίδα τους και να προσθέσουν περιεχόμενο χωρίς να χρειάζονται τεχνικές γνώσεις.

 • Επιλογή θεμάτων / Design Templates: Το Joomla προσφέρει μια ποικιλία δωρεάν και premium θεμάτων, επιτρέποντάς την εύκολη αλλαγή της εμφάνισης και μιας ιστοσελίδας.

 • Εύκολο στη χρήση περιβάλλον εργασίας: Η διεπαφή του Joomla είναι εύχρηστη, επιτρέποντάς σας να προσθέτετε εύκολα περιεχόμενο και να διαχειρίζεστε τον ιστότοπό σας χωρίς να απαιτούνται τεχνικές γνώσεις.

 • Ποικιλία επεκτάσεων: Το Joomla διαθέτει μεγάλη ποικιλία επεκτάσεων, επιτρέποντάς εύκολα και γρήγορα την προσθήκη νέων λειτουργιών σε μια ιστοσελίδα.

Κατασκευή ιστοσελίδων Joomla

Πλεονεκτήματα

Επιτρέπει την επεκτασιμότητα: Το Joomla είναι επεκτάσιμο, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας μπορεί να αναπτυχθεί μαζί με την επιχείρησή σας.

Μεγάλη ποικιλία από δωρεάν και premium επεκτάσεων: Υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν και premium επεκτάσεις διαθέσιμες για το Joomla, που επιτρέπουν την εύκολη και γρήγορη προσθήκη λειτουργιών σε έναν ιστότοπο.

Εύκολο στη χρήση: Το Joomla έχει σχεδιαστεί για να είναι φιλικό προς το χρήστη, επιτρέποντάς την διαχείριση μιας ιστοσελίδας χωρίς να χρειάζονται τεχνικές γνώσεις. Χάρη στη διαισθητική διεπαφή του, οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης ιστότοπου μπορεί να χρησιμοποιήσει το λογισμικό που βασίζεται στο Joomla για να δημοσιεύει περιεχόμενο και να διαχειρίζεται τον ιστότοπό του.

Ευελιξία: Το Joomla είναι ευέλικτο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για μια ποικιλία διαφορετικών τύπων ιστότοπων, όπως ιστότοποι επιχειρήσεων, καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου και περιοδικά.

Εξαιρετική ασφάλεια: Το Joomla είναι ένα από τα πιο ασφαλή συστήματα διαχείρισης περιεχομένου ανοικτού κώδικα που διατίθενται. Πολλοί ιστότοποι έχουν κατασκευαστεί με το Joomla, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους στον κόσμο.

Μειονεκτήματα

Πολυπλοκότητα: Το Joomla είναι πιο πολύπλοκο από άλλα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου ανοικτού κώδικα, όπως το WordPress, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο να προσαρμοστεί. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Joomla, μπορεί να σας πάρει περισσότερο χρόνο για να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας και να προσθέσετε πρόσθετη λειτουργικότητα.

Μεγάλη καμπύλη εκμάθησης: Το Joomla είναι ένα περίπλοκο CMS που απαιτεί σημαντικό χρόνο και προσπάθεια για να το μάθετε. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Joomla, ενδέχεται να χρειαστεί να προσλάβετε έναν προγραμματιστή για να κατασκευάσει τον ιστότοπό σας για εσάς.

Απαιτεί φιλοξενία: Το Joomla απαιτεί να φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας σε έναν διακομιστή. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσετε και να συντηρήσετε τη φιλοξενία για τον ιστότοπό σας, καθώς και οποιαδήποτε άλλα συναφή έξοδα.

Πιθανά ζητήματα ασφάλειας: Όπως κάθε λογισμικό, έτσι και το Joomla μπορεί να έχει προβλήματα ασφαλείας, αν και αυτό συχνά αποφεύγεται με τις κατάλληλες ρυθμίσεις ασφαλείας και τη φιλοξενία. Ίσως χρειαστεί να προσλάβετε έναν προγραμματιστή για να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας είναι ασφαλής.

Γενικό Συμπέρασμα

Η κατασκευή ιστοσελίδων με Joomla CMS είναι μια δημοφιλή λύση και δοκιμασμένη. Σίγουρα δεν είναι η πιο συνηθισμένη και η πιο εύκολη. Η πολυπλοκότητά του και το κόστος κατασκευής και συντήρησής του το κάνει μια πολύ καλή λύση για ιστοσελίδες που απαιτούν την ανάπτυξη εφαρμογών ιδιαίτερων αναγκών. Δεν το προτείνουμε συνήθως για την κατασκευή νέων ιστοσελίδων γιατί έχει αρχίσει να χάνει την αίγλη του και δεν αναπτύσσετε με τον ίδιο ρυθμό που αναπτύσσονται άλλα CMS. Παρόλα αυτά το υποστηρίζουμε σε περιπτώσεις που πελάτες που έρχονται σε εμάς το χρησιμοποιούν ήδη ή θέλουν για κάποιο πολύ συγκεκριμένο λόγο να κατασκευάσουμε την ιστοσελίδα τους / eshop τους με την χρήση του Joomla.

Επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες

Πώς να επιλέξετε το σωστό CMS για τον ιστότοπό σας;2022-12-04T13:48:33+00:00

Όταν αποφασίζετε ποιο CMS θα χρησιμοποιήσετε για τον ιστότοπό σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις απαιτήσεις σας και τον προϋπολογισμό του έργου σας. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την επιλογή ενός CMS, όπως η ευελιξία και η επεκτασιμότητά του, η ευκολία χρήσης, το κόστος και η ασφάλεια. Όταν αποφασίζετε ποιο CMS να χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τον προϋπολογισμό του έργου σας και τον χρόνο που θα χρειαστεί για την κατασκευή του ιστότοπου. Ο προϋπολογισμός του έργου σας θα εξαρτηθεί από το κόστος πρόσληψης ενός προγραμματιστή για την κατασκευή του ιστότοπού σας, καθώς και από το κόστος αγοράς του ίδιου του CMS. Ο χρόνος που θα χρειαστεί για την κατασκευή του ιστότοπού σας θα εξαρτηθεί από το CMS που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις απαιτήσεις σας και τον προϋπολογισμό του έργου σας κατά την επιλογή ενός CMS, ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο για τον ιστότοπό σας.

Εναλλακτικές λύσεις αντί του Joomla CMS2022-12-04T13:46:50+00:00

Δεδομένου ότι το Joomla είναι ένα CMS ανοικτού κώδικα, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις σε αυτό. Πριν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το Joomla, ίσως θελήσετε να εξετάσετε ορισμένες από τις παρακάτω επιλογές.

 • WordPress: Το WordPress είναι ένα από τα πιο δημοφιλή CMS στον κόσμο, και πολλές επιχειρήσεις και ιδιώτες το χρησιμοποιούν για την κατασκευή των ιστότοπων τους.
 • Drupal: Το Drupal είναι ένα άλλο δημοφιλές CMS που είναι τόσο ισχυρό όσο και ευέλικτο. Είναι πιο πολύπλοκο από το Joomla, καθιστώντας το καταλληλότερο για έμπειρους χρήστες.
 • Magento: Το Magento είναι ένα ισχυρό CMS ηλεκτρονικού εμπορίου που είναι εξαιρετικό για τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων.
Παραδείγματα ιστότοπων που έχουν κατασκευαστεί με το CMS Joomla2022-12-04T13:44:14+00:00

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ιστότοπων που έχουν κατασκευαστεί με το Joomla. Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα είναι τα εξής:

 • Forbes: Το Forbes είναι ένα από τα πιο δημοφιλή επιχειρηματικά και οικονομικά περιοδικά στον κόσμο και χρησιμοποιεί το Joomla για την τροφοδοσία της ιστοσελίδας του.
 • New York Times: Οι New York Times είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφημερίδες στον κόσμο και χρησιμοποιούν το Joomla για την τροφοδοσία του ιστοτόπου τους.
 • Αμερικανικός Δικηγορικός Σύλλογος: Ο Αμερικανικός Δικηγορικός Σύλλογος είναι ένας εθνικός επαγγελματικός οργανισμός που χρησιμοποιεί το Joomla για να τροφοδοτήσει τον ιστότοπό του.
Ασφάλεια του CMS Joomla2022-12-04T13:41:16+00:00

Το Joomla είναι ένα εξαιρετικά ασφαλές CMS. Έχει χρησιμοποιηθεί από εταιρείες και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο για την τροφοδοσία των ιστότοπων τους, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τους μεγαλύτερους ιστότοπους στον κόσμο. Η μεγάλη, ενεργή κοινότητά του σημαίνει ότι τα ζητήματα ασφαλείας συχνά ανακαλύπτονται και επιλύονται γρήγορα, καθιστώντας το Joomla ένα από τα πιο ασφαλή CMS που είναι διαθέσιμα σήμερα. Το Joomla διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως ενδεικτικά ενσωματωμένο τείχος προστασίας, λογισμικό προστασίας από ιούς, τακτικές σαρώσεις ασφαλείας και τακτικές ενημερώσεις, ώστε να διατηρείτε τον ιστότοπό σας ασφαλή.

Τί είναι το CMS;2022-12-04T11:53:23+00:00

Το CMS σημαίνει Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου και είναι ένας τύπος λογισμικού που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να διαχειρίζονται διαδικτυακό περιεχόμενο, όπως κείμενο, εικόνες, βίντεο, ήχο και άλλα αρχεία πολυμέσων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ιστότοπων και ιστολογίων, ενώ χρησιμεύει επίσης ως διαδικτυακή πλατφόρμα για τη διαχείριση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως φωτογραφίες και έγγραφα. Το CMS είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τους ιδιοκτήτες ιστοτόπων, επιτρέποντάς τους να κάνουν αλλαγές γρήγορα και εύκολα χωρίς να χρειάζεται να μάθουν HTML ή κωδικοποίηση. Οι περισσότερες εφαρμογές CMS περιλαμβάνουν διάφορα χαρακτηριστικά, όπως διαχείριση χρηστών, δημιουργία περιεχομένου, βιβλιοθήκη πολυμέσων, δυναμική πλοήγηση και βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Επιπλέον, πολλά συστήματα CMS προσφέρουν πρόσθετα και θέματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσαρμόσουν την εμφάνιση και την αίσθηση ενός ιστότοπου.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός συστήματος διαχείρισης περιεχομένου (CMS);2022-12-04T11:38:13+00:00

Ένα CMS διευκολύνει τη διαχείριση του περιεχομένου του ιστοτόπου σας παρέχοντας ένα διαισθητικό περιβάλλον εργασίας για τη δημιουργία, την επεξεργασία και τη δημοσίευση ιστοσελίδων. Παρέχει επίσης ενσωματωμένη υποστήριξη για έλεγχο ταυτότητας χρηστών, βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης και άλλα χαρακτηριστικά που μπορεί να είναι δύσκολο ή χρονοβόρο να εφαρμοστούν χειροκίνητα.

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή CMS;2022-12-04T12:04:21+00:00

Οι πιο δημοφιλείς πλατφόρμες CMS περιλαμβάνουν το WordPress, το Joomla, το Drupal, το Magento, το Opencart, το Prestashop και το Shopify. Το WordPress είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα CMS, η οποία τροφοδοτεί πάνω από το 35% όλων των ιστότοπων στο διαδίκτυο. Το WordPress είναι ένα CMS ανοικτού κώδικα που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να διαχειρίζονται εύκολα τους δικούς τους ιστότοπους χωρίς να χρειάζονται γνώσεις κωδικοποίησης ή σχεδιασμού. Διαθέτει επίσης μια μεγάλη ποικιλία από πρόσθετα και θέματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προσαρμογή της εμφάνισης και της λειτουργικότητας ενός ιστότοπου. Το Joomla είναι ένα άλλο δημοφιλές CMS ανοικτού κώδικα, το οποίο τροφοδοτεί περίπου το 3% όλων των ιστότοπων στο διαδίκτυο. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τη δημιουργία σύνθετων ιστότοπων με πολλές σελίδες, καθώς διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά όπως γκαλερί πολυμέσων, φόρμες, ενημερωτικά δελτία και πολλά άλλα. Το Drupal είναι ένα άλλο CMS ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ισχυρών ιστότοπων με πολύπλοκες δομές περιεχομένου. Χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία περίπου του 2% όλων των ιστότοπων στο διαδίκτυο. Το Magento είναι ένα CMS ηλεκτρονικού εμπορίου που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να διαχειρίζονται ηλεκτρονικά καταστήματα. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλές CMS ηλεκτρονικού εμπορίου μαζί με τα Opencart, Prestashop και το πρόσθετο WooCommerce που συνεργάζεται με το WordPress. Το Shopify είναι ένα άλλο CMS ηλεκτρονικού εμπορίου που τροφοδοτεί πάνω από 800.000 ηλεκτρονικά καταστήματα. Παρέχει μια ολοκληρωμένη σουίτα εργαλείων που επιτρέπουν στους χρήστες να διαχειρίζονται τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης αποθεμάτων, της επεξεργασίας πληρωμών και της ανάλυσης.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός στατικού και ενός δυναμικού ιστότοπου;2022-12-04T11:40:42+00:00

Στατικοί ιστότοποι είναι εκείνοι που έχουν σταθερό περιεχόμενο το οποίο δεν αλλάζει με κάθε προβολή σελίδας. Οι δυναμικοί ιστότοποι, από την άλλη πλευρά, μπορούν να παράγουν νέο περιεχόμενο με βάση την εισαγωγή δεδομένων από τον χρήστη ή άλλες πηγές δεδομένων.

Πώς μπορώ να διασφαλίσω ότι η ιστοσελίδα μου θα είναι ασφαλής;2022-12-04T11:49:07+00:00

Στις μέρες μας όλα τα δημοφιλή CMS παρέχουν λύσεις στο θέμα της ασφάλειας δεδομένων είτε by default είτε με πρόσθετα που δημιουργούνται για να ενισχύσουν την ασφάλεια των ιστοσελίδων που δημιουργούνται με αυτά. Επιπλέον, η συχνή ενημέρωση / συντήρηση των ιστοσελίδων επιτρέπει να ακολουθούνται οι τελευταίες εξελίξεις σε θέματα ασφάλειας και τεχνολογίας γενικότερα. Οπότε, η επιλογή ενός δημοφιλή CMS για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας και η ενημέρωσή των πρόσθετων της και του πυρήνα του CMS 1-3 φορές τον χρόνο (ανάλογα τις απαιτήσεις της ιστοσελίδας) είναι ενέργειες που θα σας επιτρέψουν να μείνετε ήσυχοι αναφορικά με την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας.

Εχετε ήδη μια ιστοσελίδα σε Joomla και χρειάζεστε τεχνική υποστήριξη; Θέλετε το eshop σας να κατασκευαστεί σε Joomla; Μπορούμε να σας υποστηρίξουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Γιατί να μας επιλέξετε?

Επιλέξτε την απάντηση που σας ταιριάζει:

 • Επειδή προσφέρουμε επαγγελματικές υπηρεσίες
 • Επειδή έχουμε πολλά χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή και υποστήριξη ιστοσελίδων σε Joomla CMS
 • Επειδή μπορούμε να υποστηρίξουμε πλήρως την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο
 • Επειδή ακούμε τους πελάτες μας
 • Επειδή οι πελάτες μας είναι οι καλύτεροι πωλητές μας
 • Επειδή προσφέρουμε ανταγωνιστικές τιμές

Επιτρέψτε μας να σας δώσουμε την δική μας απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.

Γιατί νοιαζόμαστε για το αποτέλεσμα!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύουμε ότι πρέπει να μας επιλέξετε. Επειδή μας ενδιαφέρει η επιχειρηματική σας ιδέα και η επιχείρησή σας και θέλουμε να σας βοηθήσουμε να πετύχετε. Γιατί θα σας πούμε την ειλικρινή μας γνώμη. Επειδή αναπτύσουμε την επιχείρησή μας διατηρώντας τους πελάτες μας ευχαριστημένους και βοηθώντας τους να αναπτυχθούν!

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και ζητήστε μια προσφορά

  Πακέτα Κατασκευής Ιστοσελίδων

  Δείτε στην συνέχεια τα πακέτα κατασκευής ιστοσελίδων & eshop που διαθέτουμε. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις επικοινωνήστε μαζί μας.

  Τίτλος

  Go to Top