Διαφήμιση επαγγελματία

Γνωρίζετε τι είναι το SEO; Αν όχι προφανώς και δεν γνωρίζετε πως μπορεί να βοηθήσει το δικηγορικό σας γραφείο να αυξήσει τους πελάτες του. Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε τι είναι το SEO και πως μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια στρατηγική μέσα από ένα σύντομο παράδιεγμα / case study.

Ας υποθέσουμε ότι ένας δικηγόρος θέλει να αυξήσει τους πελάτες του και δεν ξέρει το πως. Ας δούμε πως ένας marketing strategist μπορεί χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του για να σχεδιάσει μια στρατηγική που θα χρησιμοποιηθεί σαν βάση για την δημιουργία της κατάλληλης ιστοσελίδας και στην συνέχεια για την προώθησή της σε όσους αναζητούν τις υπηρεσίες που παρέχει το δικηγορικό γραφείο. Στόχος είναι όχι απλά να βρίσκουν την ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου αλλά και να πείθονται έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή με τον δικηγόρο είτε μέσω κάποιας φόρμας επικοινωνίας, είτε με κάποιο τηλέφωνο.

Τι είναι το SEO

Το SEO είναι κάτι που ξεκίνησε από την Google. Ξεκινήσαμε να κάνουμε SEO σε ιστοσελίδες έτσι ώστε να τις ανεβάσουμε ψιλά στα οργανικά (χωρίς πληρωμή) αποτελέσματα της Google. Ενα εργαλείο που αναπτύχθηκε για αυτό το σκοπό μπορεί να συνδυαστεί πολύ καλά και με τις διαφημίσεις της Google. Μπορεί να μας επιτρέψει να:
– μελετήσουμε τον υποψήφιο πελάτη μέσα από τις αναζητήσεις του στην Google καθώς και
– να μελετήσουμε ανταγωνιστές μιας επιχείρησης που είναι ψιλά στα αποτελέσματα της Google για να καταλάβουμε τι είναι αυτό που κάνει την ιστοσελίδα τους να βγαίνει στα πρώτα αποτελέσματα της Google

Στόχος είναι να χαράξουμε την στρατηγική ανάπτυξης για τον πελάτη μας.

Πως μπορεί ένας marketing strategist να οδηγήσει την επιτυχία την διαφήμισης ενός δικηγορικού γραφείου

Η πρώτη δουλειά που θα κάνει ένας επαγγελματίας marketing strategist που γνωρίζει SEO είναι να μελετήσει κάποιες λέξεις κλειδιά που ο κόσμος ψάχνει συνήθως όταν θέλει να βρει δικηγόρο. Δηλαδή, σίγουρα αυτες θα περιλαμβάνουν τις λέξεις:
– δικηγόρος
– δικηγορικό γραφείο

Αυτες είναι η κορυφή του γρίφου.. Τι κρύβεται πίσω από αυτες τις λέξεις; Δηλαδή, τι άλλες αναζητήσεις σχετικές με το αντικείμενο κάνουν οι χρήσες που ψάχνουν για αυτες τις δυο λέξεις. Είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε αυτό γιατί θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε το κοινό στόχο μας. Θα καταλάβουμε ποιες υπηρεσίες που προσφέρουν δικηγόροι υπάρχουν στο σύνολό τους. Θα το καταλάβουμε με τον τρόπο που τις αναζητά ο κόσμος και θα καταλάβουμε επίσης πόσο δημοφιλή είναι η κάθε υπηρεσία μέ βάση των αριθμό αναζητήσεών της ανά μήνα. Μπορούμε να μελετήσουμε αυτες τις πληροφορίες και σε τοπικό επίπεδο π.χ. αναζητήσεις που γίνονται μόνο από χρήστες που είναι στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη. Ετσι, θα καταλάβουμε, αν υπάρχει΄ήδη ιστοσελίδα πόσο καλά έχει τοποθετηθεί το περιεχόμενό της απέναντι στους πελάτες του δικηγορικού γραφείου και αν δεν υπάρχει θα χτίσουμε μια βασισμένη σε έναν συνδυασμό. Από την μια τις υπηρεσίες που παρέχει το δικηγορικό γραφείο και από την άλλη τον τρόπο που ο κόσμος αναζητά τέτοιες υπηρεσίες.

Παράδειγματα δημοφιλή αναζητήσεων στην Ελλάδα αναφορικά με υπηρεσίες δικηγόρων

Ας δούμε κάποιες από τις δημοφιλή αναζητήσεις σε αυτό το αντικείμενο. Τι είναι δημοφιλή στην Ελλάδα;

– δικηγορικό γραφείο (1600) + δικηγορικά γραφεία (1100)
– δικηγόρος (5400)

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Οικογενειακό δίκαιο
δικηγορος για διαζυγιο(260)
δικηγορος οικογενειακου δικαιου(590)
δικηγορος διαζυγιων(1000)

Ηλεκτρ. εγκλημα
δικηγοροι ηλεκτρονικου εγκληματοσ(170)
δικηγορος για ηλεκτρονικη απατη(30)

Τροχαία
δικηγορος για τροχαια ατυχηματα(210) + δικηγορος τροχαιων ατυχηματων(90)
δικηγορος για τροχαια(40)

Ακίνητα
δικηγορος ακινητων(170)
δικηγορος για κληρονομικα(260)

‘Αλλα
δικηγορος για υποθεσεις αμεα(260)
δικηγορος φορολογικων υποθεσεων(70)
δικηγορος δανειοληπτων(50)
δικηγορικο γραφειο για απαλλαγη στρατευσης (70)
δικηγορικο γραφειο για συνταξεις (40)

Κατηγορίες
δικηγορος ποινικολογος(70)
δικηγορος εμπορικου δικαιου(70)
δικηγορος εργατολογος(390) + δικηγορος εργατικου δικαιου(70)
αστικο δικαιο δικηγοροι(40)

Οι παραπάνω είναι μερικές από τις αναζητήσεις που γίνονται για αυτό το αντικείμενο. Μέσα στην παρένθεση δίπλα από την κάθε λέξη κλειδί εμφανίζεται ο μέσος όρος αναζητήσεων / μήνα σε όλη την Ελλάδα με βάση στατιστικά της Google τους τελευταίους 12 μήνες. Να σημειωθεί ότι αυτό το άρθρο γράφτηκε τον Φεβρ.2024. Στο σύνολό τους οι λέξεις κλειδιά είναι πολύ περισσότερες. Περίπου 200 διαφορετικές αναζητήσεις που αν μελετηθούν ουσιαστικά επιτρέπουν σε έναν marketing strategist να αποκτήσει μια πολύ καλή γνώση του αντικειμένου και να μπορεί να συμβουλέψει τον πελάτη αναφορικά με την κατασκευή μιας ιστοσελίδας, την δομή της, το περιεχόμενό της. Στην συνέχεια ουσιαστικά να προωθήσει την ιστοσελίδα είτε με διαφημίσεις που στοχεύουν σε λέξεις κλειδιά, είτε με μπάνερ που θα τρέχουν σε κανάλια της Google ή στο Facebook + Instagram, ακόμη και να δημιουργήσει θεματολογία για περιεχόμενο στο Tiktok.

Κοινό Στόχος (Target Audience)

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως σκέφτεται ένα κοινό στόχος έτσι ώστε να μιλήσουμε στην γλώσσα του για να το προσεγγίσουμε. Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν την ορολογία των κλάδων των δικηγόρων. Οι άνθρωποι ψάχνουν λύσεις στα προβλήματά τους για τα οποία χρειάζονται ένα δικηγόρο. Αυτό φαίνεται από τον τρόπο που ψάχνουν για να βρουν την λύση που χρειάζονται.

Συμπέρασμα

Η προβολή, διαφήμιση και προώθηση μιας επιχείρησης χρειάζεται στρατηγική. Με αυτόν τον τρόπο όλα όσα μπορούν να γίνουν για να προωθήσουν ένα δικηγορικό γραφείο ακολουθούν μια στρατηγική βασισμένη σε στατιστικά στοιχεία που δεν χωρούν αμφισβήτησης. Η μελέτη τους και η ερμηνεία τους μπορεί να μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε μια στρατηγική που θα οδηγήσει ένα δικηγορικό γραφείο στην ανάπτυξη και στην επιτυχία. Στην Tryseo δουλεύουμε με με αυτον τον τρόπο για τους πελάτες μας. Αν θέλετε να συνεργαστούμε, επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να αυξήσετε τους πελάτες σας.