Τάσεις στα εταιρικά βίντεο το 2024

Τα εταιρικά βίντεο είναι ένας ισχυρός τρόπος για τις επιχειρήσεις να επικοινωνήσουν με τους πελάτες, τους επενδυτές και τους υπαλλήλους τους. Το 2024, οι τάσεις στα εταιρικά βίντεο θα συνεχίσουν να εξελίσσονται, καθώς οι επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και την εμβέλειά τους. Εάν σχεδιάζετε να δημιουργήσετε συναρπαστικό και αποτελεσματικό περιεχόμενο για την επιχείρησή σας, στην συνέχεια αυτού του άρθρου θα βρείτε μια λίστα με τις 15 πιο ισχυρές τάσεις που πιστεύουμε ότι θα πρέπει να παρακολουθήσετε:

 1. Διαδραστική Εμπειρία Χρήστη:
  Ενσωματώστε διαδραστικά στοιχεία στα εταιρικά βίντεο για μια πιο συμμετοχική εμπειρία των θεατών. Τα εταιρικά βίντεο μπορούν να γίνουν πιο διαδραστικά με την προσθήκη στοιχείων όπως ερωτήσεις, δημοσκοπήσεις ή κουίζ. Αυτό βοηθάει τις επιχειρήσεις να αλληλεπιδράσουν με το κοινό τους και να μάθουν περισσότερα για τις ανάγκες τους.
 2. Περιεχόμενο User-Generated:
  Ενθαρρύνετε τους χρήστες να δημιουργούν και να μοιράζονται περιεχόμενο, δημιουργώντας έναν κοινοτικό δεσμό.
 3. Live Εκδηλώσεις:
  Η μετάδοση εκδηλώσεων και συνεντεύξεων σε πραγματικό χρόνο για αμεσότερη σύνδεση με το κοινό.
 4. Βιογραφικά Βίντεο Υπαλλήλων:
  Παρουσιάστε το ανθρώπινο πρόσωπο της επιχείρησής σας με βιογραφικά βίντεο των υπαλλήλων.
 5. Κινηματογραφική Αφήγηση:
  Χρησιμοποιήστε κινηματογραφικές τεχνικές για να δημιουργήσετε ενδιαφέροντα και συναρπαστικά βίντεο.
 6. Περιεχόμενο Σειρών:
  Δημιουργήστε σειρές βίντεο που θα κρατήσουν το κοινό σας σε αναμμένα κάρβουνα για το επόμενο επεισόδιο.
 7. Προσωπική Σύνδεση με τους Θεατές:
  Δημιουργήστε περιεχόμενο που δίνει στους θεατές την αίσθηση ότι συμμετέχουν στην επιχείρησή σας.
 8. Περιβαλλοντική Ευαισθησία:
  Αναδείξτε τις προσπάθειες της επιχείρησής σας για περιβαλλοντική βιωσιμότητα με κατάλληλο περιεχόμενο.
 9. Συνεργασίες με Influencers:
  Συνεργαστείτε με influencers για να αυξήσετε την επιρροή και το κοινό σας.
 10. Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο:
  Δημιουργήστε βίντεο που εκπαιδεύουν το κοινό σας σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.
 11. Κοινωνική Ευαισθησία:
  Συμμετέχετε σε κοινωνικές προκλήσεις και αναδείξτε την κοινωνική σας ευαισθησία.
 12. Συνεργατική Δημιουργία:
  Συνεργαστείτε με το κοινό σας για τη δημιουργία περιεχομένου, δημιουργώντας μια σχέση συνεργασίας.

Αυτές οι τάσεις πιστεύουμε θα διαμορφώσουν το τοπίο των εταιρικών βίντεο το 2024. Αν χρειάζεστε κάποια βοήθεια για την στρατηγική και δημιουργία των δικών σας εταιρικών βιντεο επικοινωνήστε μαζί μας. Οι συνεργάτες μας που ασχολούνται με δημιουργία και επεξεργασία βίντεο θα μπορέσουν να υλοποιήσουν οποιοδήποτε εταιρικό βίντεο αποφασίσετε ότι θα ενισχύσει το brand σας και τον σκοπό για τον οποίο το δημιουργήσετε.

Συμβουλές για την δημιουργία βιντεο

Δημιουργήστε βίντεο με σκοπό: Η επιχείρησή σας θα πρέπει να έχουν σαφή στόχο για τα εταιρικά της βίντεο. Τι θέλοτε να επιτύχετε με αυτά; Θέλετε να αυξήσουν τις πωλήσεις; Να δημιουργήσουν ευαισθητοποίηση για ένα προϊόν ή υπηρεσία; Να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη με τους πελάτες; Έχοντας έναν ξεκάθαρο στόχο θα μπορέσετε να υλοποιήσετε μια αποτελεσματική στρατηγική για τα βιντεό σας.

Δημιουργήστε βίντεο που εμπνέουν: Τα εταιρικά βίντεο πρέπει να είναι εμπνευσμένα και να προκαλούν συναισθήματα. Αυτό θα βοηθήσει την επιχείρησή σας να συνδεθεί με το κοινό της σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Τα βίντεο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αφηγηθούν ιστορίες, να μεταδώσουν μηνύματα ελπίδας ή να εμπνεύσουν θετικές αλλαγές.

Δημιουργήστε βίντεο που είναι εύκολα κατανοητά: Τα εταιρικά βίντεο πρέπει να είναι εύκολα κατανοητά για τους υποψήφιους πελάτες σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιούν απλή γλώσσα και να αποφεύγουν τη χρήση τεχνικής ορολογίας. Τα βίντεο πρέπει επίσης να είναι οπτικά ελκυστικά και να έχουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Δημιουργήστε βίντεο που είναι προσβάσιμα: Οι επιχειρήσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα εταιρικά τους βίντεο είναι προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία. Αυτό σημαίνει ότι τα βίντεο πρέπει να έχουν υποτιτλισμούς.

Δημιουργήστε βίντεο που είναι δημιουργικά: Τα εταιρικά βίντεο πρέπει να είναι δημιουργικά και να ξεχωρίζουν από το πλήθος. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση καινοτόμων ιδεών, οπτικών εφέ ή κινηματογραφικών τεχνικών.

Δημιουργήστε βίντεο που είναι ελκυστικά: Τα εταιρικά βίντεο πρέπει να είναι ελκυστικά και να τραβούν την προσοχή του κοινού. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση έντονων χρωμάτων, κινούμενων εικόνων ή άλλων στοιχείων που θα κάνουν το βίντεο να ξεχωρίζει.

Δημιουργήστε βίντεο που είναι αυθεντικά: Τα εταιρικά βίντεο πρέπει να είναι αυθεντικά και να αντικατοπτρίζουν την πραγματική προσωπικότητα της εταιρείας. Αυτό βοηθάει κάθε επιχείρηση να συνδεθεί με το κοινό της πάνω στην σωστή βάση.

Δημιουργήστε βίντεο που είναι σύντομα: Το κοινό έχει λιγότερη υπομονή από ποτέ, επομένως τα εταιρικά βίντεο πρέπει να είναι σύντομα και περιεκτικά. Τα βίντεο που είναι μικρότερα από δύο λεπτά έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρακολουθηθούν και να θυμηθούν.

Δημιουργήστε βίντεο που χρησιμοποιούν τη δύναμη των κοινωνικών μέσων: Τα κοινωνικά μέσα είναι ένας σημαντικός τρόπος για την προώθηση εταιρικών βίντεο. Οι επιχειρήσεις πρέπει να δημιουργούν βίντεο που είναι κατάλληλα για τα κοινωνικά μέσα και να τα μοιράζονται σε διάφορα κανάλια.