Υπηρεσίες SEO για eshops

Το SEO για eshops είναι μια ειδική κατηγορία υπηρεσιών SEO. Παρόλο που οι υπηρεσίες SEO για online καταστήματα χρησιμοποιούν τις ίδιες αρχές με το πρότυπο SEO απαιτούνται κάποιοι πρόσθετοι έλεγχοι και διαφορετικός τρόπος σκέψης όσον αφορά τη βελτιστοποίηση των σελίδων προορισμού (landing pages). Την πρώτη φορά που μου ζητήθηκε να κάνω έναν έλεγχο SEO για έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου είχα αμηχανία όχι επειδή δεν ήξερα τι έπρεπε να ελέγξω, αλλά επειδή δεν είχα οργανώσει στο μυαλό όλα τα σημεία που έπρεπε να αναλύσω και στη συνέχεια να γράψω μια επίσημη έκθεση σχετικά με το πλήρες έργο που θα έπρεπε να ακολουθηθεί. Με την πρακτική τα πράγματα έγιναν πολύ πιο ξεκάθαρα και απλά.

Πόσο σημαντικές είναι οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου SEO για έναν ιστότοπο;

Αυτό είναι ένα δύσκολο ερώτημα. Όπως συμβαίνει με όλα στις μέρες μας, για να πετύχουμε πράγματα, χρειάζεται να επενδύσουμε με χρόνο και προσπάθεια. Στην επιχειρηματική πραγματικότητα του Διαδικτύου σήμερα οι εταιρείες πρέπει να αφιερώνουν πολύ χρόνο στην προώθηση των ιστοσελίδων τους (είτε μέσω του SEO, είτε μέσω κοινωνικών μέσων, online διαφήμισης κ.λ.π.). Έχω δει ιστοσελίδες που δεν έχουν βελτιστοποιηθεί καθόλου για SEO παρόλα αυτά είναι αρκετά επικερδείς επειδή έχουν εστιάσει τις προσπάθειές τους στη δύναμη των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Είναι πιθανό ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου να είναι επιτυχημένος με αυτόν τον τρόπο. Έχω δει eshops που αποδίδουν πολύ καλά δαπανώντας χρήματα σε διαφημίσεις της Google, κάτι που μπορεί να φέρει αποτελέσματα πολύ γρήγορα. Γεγονός είναι ότι ο συνδυασμός καναλιών διαδικτυακού μάρκετινγκ που είναι απαραίτητος για την επιτυχία ενός eshop μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο των προϊόντων που πωλούνται, το κοινό στο οποίο απευθύνονται και το μέσο καθαρό κέρδος που μπορούμε να αντλήσουμε από την πώληση αυτών των προϊόντων.

Επιστρέφοντας στο ερώτημα για το πόσο σημαντικό είναι το SEO eshop, εξαρτάται πραγματικά από την περίπτωση. Κανείς δεν θα έλεγε «όχι» στην πιθανότητα να αποκτήσει ή να αυξήσει την κίνηση του eshop του που προέρχεται από την αναζητήσεις στη μηχανή αναζήτησης της google ή άλλες μηχανές αναζήτησης. Αυτό όμως δεν είναι πάντα τόσο απλό ή εύκολο να επιτευχθεί σε ορισμένες λέξεις-κλειδιά αλλά και αγορές που έχουν ήδη έντονο SEO ανταγωνισμό. Βέβαια αν αυτό επιτευχθεί τα οφέλη είναι τεράστια. Πιστεύω ότι τις περισσότερες φορές, ειδικά για ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι ορθότερο να χρησιμοποιηθεί ένας συνδυασμός από διαδικτυακά κανάλια marketing για να γίνει η καλύτερη δυνατή προσέγγιση του στοχευόμενου κοινού και για να επιτευχθούν επαναλαμβανόμενες πωλήσεις. Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι μετατροπές (conversions) προέρχονται συνήθως από συνδυασμούς digital marketing καναλιών και απαιτούνται αρκετές επισκέψεις πριν από την πραγματοποίηση της πρώτης αγοράς αλλά και μιας επαναλαμβανόμενης αγοράς.

Ποιες είναι οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου SEO που προτείνω στους πελάτες μου;

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου SEO έχουν την ιδιαιτερότητά τους, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια γενικά σημεία είναι ωφέλιμο να ελέγξουμε σε ένα ανάλογα με το τι θέλουμε να πετύχουμε. Στη συνέχεια ακολουθούν μερικές από τις υπηρεσίες SEO για eshops που προτείνω στους πελάτες μου.

Τεχνικός έλεγχος SEO για το eshop

Πάντα λέω στους πελάτες μου ότι ακριβώς επειδή ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να φαίνεται ωραίος, δεν σημαίνει ότι είναι λειτουργικός ή καλός σε τέτοιο βαθμό που να φέρει οργανική κίνηση. Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που ένα eshop πρέπει να έχει για να συμμορφωθεί με τους κανόνες του SEO. Αυτοί που δεν γνωρίζουν τις αρχές SEO δεν μπορούν να κατανοήσουν τις διαφορές αλλά ούτε και να τις εξηγήσουν. Ένας τεχνικός έλεγχος SEO μας βοηθά να μάθουμε αν υπάρχουν τεχνικά σφάλματα στην ιστοσελίδα έτσι ώστε να τα διορθώσουμε. Στα eshop που έχει πραγματοποιηθεί τεχνικός έλεγχος SEO έχουμε περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουμε την αύξηση της οργανικής τους κίνησης.

Ερευνα μάρκετινγκ SEO για Eshop

Για τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων ηλεκτρονικού εμπορίου που θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τον αγορά στην οποία δραστηριοποιούνται, αυτή η υπηρεσία είναι μια πολύ καλή επιλογή. Ποιος δεν θέλει να ξέρει τι είναι στο μυαλό των υποψήφιων πελατών του! Αποκτώντας γνώση αυτής της πληροφορίας, μπορούμε να προσαρμόσουμε την αρχιτεκτονική ενός eshop και τις κατηγορίες προϊόντων του έτσι ώστε να καλύπτουν όσο το δυνατό περισσότερο τις αναζητήσεις των υποψήφιων πελατών. Αυτή η υπηρεσία SEO μας επιτρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα μια συγκεκριμένη αγορά και να παρέχουμε στους υποψήφιους πελάτες μας αυτό που θέλουν, με τον τρόπο που το θέλουν.

Ανάλυση ανταγωνισμού ενός eshop με τη χρήση SEO

Αυτός είναι ένας τύπος έρευνας που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε πόσο ισχυρός είναι ο online ανταγωνισμός στα στοχευόμενα θέματα και τις λέξεις-κλειδιά μας. Μπορούμε επίσης να δούμε σε ποιες λέξεις-κλειδιά στοχεύουν οι ανταγωνιστές μας, ποια είναι η πιθανή οργανική επισκεψιμότητα για την καθεμία από αυτές και πόσο δύσκολο είναι να επιτύχουμε υψηλές κατατάξεις στα αποτελέσματα τις αναζήτησης της google για αυτές τις λέξεις-κλειδιά.

Υπηρεσίες εκπαίδευσης SEO

Κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική υπηρεσία SEO για ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου μικρομεσαίων επιχειρήσεων και είναι το σημείο εκκίνησης για κάθε εταιρεία που πραγματικά ενδιαφέρεται να επενδύσει χρόνο και προσπάθειες στο κομμάτι του SEO. Είναι σημαντικό να γνωρίζει μια εταιρεία πώς πρέπει να ανεβάσει προϊόντα, πώς να βελτιστοποιήσει σύμφωνα με το SEO τις σελίδες προορισμού, τις εικόνες και γενικά να μάθει κάποια βασικές αρχές SEO. Συνήθως πραγματοποιώ τέτοιες εκπαιδεύσεις μέσω Team Viewer ακολουθώντας την διαδικασία φόρτωσης προϊόντων στο CMS που χρησιμοποιεί η κάθε εταιρεία. Με αυτόν τον τρόπο, μπορώ να δώσω πολύ συγκεκριμένες οδηγίες με βάση τον τρόπο κατασκευής της κάθε ιστοσελίδας. Πιστεύω ότι αυτός ο τύπος εκπαίδευσης είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από ότι μια γενική εκπαίδευση και κάνοντας κάποια παραδείγματα με τους πελάτες, είναι ευκολότερο για αυτούς να καταλάβουν και να θυμούνται. Για να γίνει βελτιστοποίηση SEO σε όλες τις σελίδες ενός eshop απαιτείται πολύ χρόνος (ανάλογα με το μέγεθος του eshop). Έτσι, για τις μικρές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντέξουν αυτό το κόστος, αυτή η υπηρεσία είναι μια πολύ καλή επιλογή. Στην εκπαίδευση αυτή, εκτός από τις σελίδες των προϊόντων εξετάζουμε επίσης τις σελίδες κατηγοριών προϊόντων γιατί είναι επίσης πολύ σημαντικές και συνήθως έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες για την προσέλκυση οργανικής κυκλοφορίας.

Στρατηγική SEO για eshop

Για τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων ηλεκτρονικού εμπορίου που ενδιαφέρονται για μια πλήρη SEO για την επιχείρησή τους, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. Περιέχει όλες τις πτυχές που αναφέρθηκαν παραπάνω και επιπλέον μηνιαίες εκθέσεις για την πορεία των αποτελεσμάτων της στρατηγικής.

Επιπλέον εργαλεία για eshops & υπηρεσίες εκπαίδευσης

Ενας σύμβουλος σε θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου και SEO πρέπει να είναι γνώστης πολλών επιπλέον συμπληρωματικών τεχνολογιών και εργαλείων SEO. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ορισμένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιώ παρατίθενται παρακάτω.

Διαφημίσεις Google (Adwords)

Οι διαφημίσεις Google Ads είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος. Τι εννοώ με αυτό; Όλη η λογική πίσω από το SEO δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε από την Google. Αυτό έγινε με σκοπό ο αλγόριθμος κατάταξης της Google να μπορεί να βρει τους καλύτερους ιστότοπους ανά θέμα / λέξη-κλειδί αναζήτησης. Η λογική αυτή είναι παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση των ιστότοπων που διαφημίζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους μέσω GoogleAds. Για εταιρείες που χρησιμοποιούν τις διαφημίσεις Google Ads τα αποτελέσματα είναι θεαματικά ιδιαίτερα όταν τα site αυτά έχουν αναπτυχθεί με την λογική μιας SEO στρατηγικής. Το SEO σε αυτές τις περιπτώσεις μας βοηθάει να πετύχουμε καλύτερα conversion rates με την διαφήμιση αλλά και το αντίστροφο. Η Google εξασφαλίζει την βιωσιμότητα κυρίως δημιουργώντας έσοδα από την υπηρεσία διαφημίσεων που προσφέρει (Google ads). Κατά συνέπεια κατά κάποιο τρόπο ανταμείβει τους ιστότοπους που είναι οι πελάτες της.

Google Analytics

Χωρίς το εργαλείο Google Analytics ή άλλο παρόμοιο εργαλείο, μπορώ να πω με 200% βεβαιότητα ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ποιοτική εργασία SEO. Σε γενικές γραμμές, αν δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε και να κατανοήσουμε την επισκεψιμότητα ενός ιστότοπου, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε και την αποτελεσματικότητα των SEO εργασιών που πραγματοποιούμε. Το Google Analytics είναι απαραίτητο και όλοι οι κάτοχοι eshops πρέπει να κατανοούν τουλάχιστον την βασική λειτουργικότητα αυτού του εργαλείου, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν την απόδοση του ιστότοπου.

Google Webmaster Tools

Αυτό είναι το εργαλείο θεμέλιο του SEO και είναι απαραίτητο. Το Webmaster Tool ή και Search Console είναι το σημείο εκκίνησης για κάθε σύμβουλο SEO που προσφέρει επαγγελματικές υπηρεσίες.

Google Tag Manager (GTM)

Το Google Tag Manager είναι ένα ακόμη εργαλείο της Google που διευκολύνει τη ζωή μας. Δεν χρησιμοποιείται για SEO αλλά είναι ένα μάρκετινγκ εργαλείο που μας επιτρέπει να παρακολουθούμε με στατιστική λεπτομέρεια τις επιδόσεις διαφόρων marketing campaigns. Το εργαλείο χρησιμοποιείται συνήθως από ομάδες marketing και επιτρέπει το ‘μαρκάρισμα’ των campaign χωρίς να είναι απαραίτητη η παρέμβαση προγραμματιστών. Το GTM μας επιτρέπει επίσης να διατηρούμε την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σε καλό επίπεδο. Όλα τα εργαλεία που θα χρειαστούμε για ένα eshop για σκοπούς SEO και online marketing μπορούν να προστεθούν χρησιμοποιώντας το εργαλείο του Google Tag Manager.

WordPress συμβουλευτικές υπηρεσίες και πρόσθετα

Το WordPress είναι το δημοφιλέστερο CMS για την κατασκευή ιστοσελίδων και το WooCommerce είναι το πιο δημοφιλές plugin ηλεκτρονικού εμπορίου για WordPress eshops. Πολλοί ιστότοποι μικρού έως μεσαίου μεγέθους έχουν κατασκευαστεί και θα κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας το WordPress. Το WordPress και το WooCommerce είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός για την επίτευξη καλών και γρήγορων αποτελεσμάτων SEO για eshops, χωρίς απαραίτητα να απαιτείται μεγάλη παρέμβαση από προγραμματιστές. Κατά συνέπεια ο συνδυασμός του αποτελούν μια εξαιρετική και οικονομική επιλογή για την κατασκευή eshop. Στην συνέχεια ακολουθεί πληροφόρηση για κάποιες επιπλέον υπηρεσίες για eshop που προσφέρω :

Κατασκευή eshop
Σε περίπτωση επιθυμείτε να κατασκευάσετε το eshop σας ή θέλετε να το αλλάξετε κάτι στο eshop σας και χρειάζεστε βοήθεια, επικοινωνήστε μαζί μου.

WordPress ή woocommerce πρόσθετα
Εάν χρειάζεστε μια εφαρμογή πολύ προσαρμοσμένη ζητήστε μου μια προσφορά.

Εκπαίδευση σε WordPress & Woocommerce (Αρχές)
Αν χρειάζεστε κατάρτιση σχετικά με τον τρόπο χρήσης του WordPress ή του WooCommerce, μπορείτε να ζητήσετε μια προσφορά και θα σας απαντήσω εντός δύο εργάσιμων ημερών.

Επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας και τους πελάτες σας. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αυξήσετε τις πωλήσεις και το κέρδος της επιχείρησής σας! Η ανάπτυξη είναι ένα αποτέλεσμα που μπορούμε να επιτύχουμε σε συνεργασία!

Γιατί να μας επιλέξετε?

Επιλέξτε την απάντηση που σας ταιριάζει:

 • Επειδή προσφέρουμε επαγγελματικές υπηρεσίες
 • Επειδή έχουμε πολλά χρόνια εμπειρίας με το WordPress
 • Επειδή μπορούμε να υποστηρίξουμε πλήρως την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο
 • Επειδή ακούμε τους πελάτες μας
 • Επειδή οι πελάτες μας είναι οι καλύτεροι πωλητές μας
 • Επειδή προσφέρουμε ανταγωνιστικές τιμές

Επιτρέψτε μας να σας δώσουμε την δική μας απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.

ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύουμε ότι πρέπει να μας επιλέξετε. Επειδή μας ενδιαφέρει η επιχειρηματική σας ιδέα και η επιχείρησή σας και θέλουμε να σας βοηθήσουμε να πετύχετε. Γιατί θα σας πούμε την ειλικρινή μας γνώμη. Επειδή αναπτύσουμε την επιχείρησή μας διατηρώντας τους πελάτες μας ευχαριστημένους και βοηθώντας τους να αναπτυχθούν!

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και ζητήστε μια προσφορά

  Πακέτα Κατασκευής Ιστοσελίδων

  Δείτε στην συνέχεια τα πακέτα κατασκευής ιστοσελίδων & eshop που διαθέτουμε. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις επικοινωνήστε μαζί μας.

  Τα έργα μας

  Δείτε στην συνέχεια δείγματα της δουλειάς μας και τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουμε.

  Αναπτύξτε την επιχείρησή σας

  Εμπιστευτείτε μας και θα σας βοηθήσουμε να αυξήσετε το κέρδος της επιχείρησής σας