Το έργο αυτό αφορά ένα γραφείο ανακαινίσεων στην Αθήνα. Όταν ο πελάτης ήρθε σε επαφή μαζί μας έκανε τα πρώτα του solo βήματα στην παροχή υπηρεσιών ανακαίνισης κατοικιών στην Αθήνα και μας ζήτησε να αναλάβουμε ολοκληρωτικά την προώθηση της επιχείρησής του online. Αυτό το project αποτελεί ένα επιτυχημένο case study και μας δείχνει πως η κατασκευή μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας σε συνδυασμό με υπηρεσίες SEO και Google Ads μπορούν να οδηγήσουν μια επιχείρηση στην επιτυχία και μάλιστα ακόμα και σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Εδρα επιχείρησης: Αθήνα

Δραστηριότητα: Ανακαινίσεις σπιτιών

Γλώσσα Ιστοσελίδας: Ελληνικά & Αγγλικά

Ανάθεση Εργου: Ιούλιος 2015

Η Ιστορία

Ο πελάτης μας διέθετε έναν ερασιτεχνικό ιστότοπο και αρχικά επικοινώνησε μαζί μας για να του προσφέρουμε μια προσφορά για υπηρεσίες διαφημίσεων Google. Ηταν πολιτικός μηχανικός που εργαζόταν σε μια κατασκευαστική εταιρεία που οργάνωνε όλα όσα σχετίζονταν με την κατασκευή πολυκατοικιών. Ως δεύτερη δουλειά αναλάμβανε μικρά έργα ανακαίνισης σπιτιών για να αυξήσει το εισόδημά του. Ο στόχος του ήταν να προωθήσει το website που διατηρούσε, προκειμένου να βρει περισσότερα έργα και να αυξήσει λίγο περισσότερο το εισόδημά του. Κατά τη διάρκεια της πρώτης συζήτησης που είχαμε με τον πελάτη μας ρώτησε αν το site που είχε θα ήταν αρκετά πειστικό για να πουλήσει τις υπηρεσίες του κάνοντας διαφημίσεις μέσω Google. Του είπαμε την ειλικρινή μας άποψη «όχι» αν και μάλλον και ο ίδιος το γνώριζε ήδη. Έτσι, συμφωνήσαμε ότι θα κάναμε μια SEO μάρκετινγκ έρευνα και ότι θα επιστρέφαμε με ένα σύντομο πλάνο ψηφιακού μάρκετινγκ το οποίο θα περιλάμβανε προτάσεις για να πετύχουμε τον επιθυμητό στόχο.

Δυσκολίες

 • Πολύ μικρό budget

 • Η ελληνική κατασκευαστική αγορά σε καθοδική πορεία κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα
 • Αρκετά δυνατός ανταγωνισμός σε επίπεδα SEO για την SEO πραγματικότητα στην Ελλάδα
 • Μικρό portfolio έργων ανακαίνισης σπιτιού που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να πείσουν νέους πελάτες

Δυνατά Σημεία

 • Ισχυρή θέληση για δουλειά με πάθος για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα και από την πλευρά του πελάτη και από την δική μας
 • Πολύ καλή επικοινωνία με τον πελάτη και ας συναντηθήκαμε πρώτη φορά 2,5 χρόνια μετά την έναρξη της συνεργασίας μας

 • Εμπιστοσύνη στην συνεργασία μας στις προτάσεις που καταθέσαμε και καταθέτουμε

Τι Κάναμε – Πρώτα Βήματα

 • Αλλαγή του domain name
 • Δημιουργήσαμε έναν εντελώς νέο ιστότοπο για τις υπηρεσίες του πελάτη με βάση τα αποτελέσματα της SEO marketing έρευνας
 • Μόλις ανεβάσαμε το νέο site, το προωθήσαμε με διαφημίσεις Google

 • Δημιούργησε σελίδες σε social media (facebook & instagram, Youtube, Google+, Pinterest, Twitter, Linkedin)

 • Προσθέσαμε την επιχείρηση του πελάτη στους χάρτες της Google

Πως Συνεχίζουμε

Τα Αποτελέσματα

Με συνεχή και συντονισμένη προσπάθεια καταφέραμε να αποτελεί ο πελάτης μας πλεον ένα από τα δημοφιλέστερα γραφεία ανακαινίσεων στην Αθήνα αλλά και την Ελλάδα συνολικά.

Το Αποτέλεσμα

Από τότε που ξεκινήσαμε την συνεργασία η ιστοσελίδα του πελάτη έχει επανασχεδιαστεί δύο φορές, καθώς πρέπει να ανανεώνουμε το ύφος της για να φαίνεται σύγχρονη και συγχρόνως για να ακολουθούμε όλες τις τάσεις του SEO. Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες που παρουσιάζουν πως ήταν ο ιστότοπος που είχε ο πελάτης (Βήμα 0) όταν μας προσέγγισε. Ο παλιός ιστότοπος υπάρχει ακόμα εδώ. Μπορείτε επίσης να δείτε πώς φαίνεται η πρώτη μορφή του ιστότοπου (Βήμα 1) που παραδώσαμε – τώρα φαίνεται έτσι μόνο στα Αγγλική έκδοση (house renovation athens). Τέλος, πώς φαίνεται ο ιστότοπος τώρα (βήμα 2) (ανακαίνιση σπιτιού).

Τα Αποτελέσματα με Στατιστικά Στοιχεία

Δείτε στην συνέχεια τα αποτελέσματα που επιτύχαμε για τον πελάτη μας μέσα από στατιστικά στοιχεία

Μέσα σε λιγότερο από 4 χρόνια

Πετύχαμε για τον πελάτη μας τα ακόλουθα.

123.5Κ

ΧΡΗΣΤΕΣ

511.8K

PAGEVIEWS

2.55%

CONVERSION RATE

Παρούσα Κατάσταση – Ιούλιος 2019

Τον Ιούλιο του 2019 την ιστοσελίδα του πελάτη την επισκέφτηκαν 5748 μοναδικοί χρήστες εκ των οποίων 4643 ήρθα από την μηχανή αναζήτησης της Google και 706 από διαφημίσεις Google. Η σπουδαιότητα του SEO για τον πελάτη με βάση αυτά τα στοιχεία είναι πολύ μεγάλη. Αυτή τη στιγμή το κόστος της πληρωμένης διαφήμισης μέσω Google για την λέξη ‘ανακαίνιση σπιτιού’ έχει 0.95ευρώ / κλικ. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία οι 4643 οργανικοί χρήστες θα είχε κόστον για τον πελάτη 4411ευρώ/μήνα μόνο σε budget για την Google. Σε ετήσιο πλαίσιο αυτό σημαίνει 4411*12=52932 ευρώ. Ενα τέτοιο νούμερο σε budget διαφήμισης είναι τεράστιο για μια μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα πόσο μάλλον για σχετικά νέα εταιρεία.

Το conversion rate (αποστολή φορμών και smart goals) τον Ιούλιο ήταν 2.41% για την οργανική κίνηση και 4.17% για την κίνηση από διαφημίσεις της Google. Αυτό το conversion rate δεν συμπεριλαμβάνει μέσα τα τηλέφωνα που δέχεται ο πελάτης τα οποία είναι τουλάχιστον τα διπλάσια ανά digital channel. Με αυτά τα νούμερα προκύπτει οτι ο πελάτης δέχεται περίπου 8-10 ζητήσεις για προσφορές ανακαίνισης σπιτιού την ημέρα.

Το site του πελάτη εμφανίζεται στα αποτελέσματα της Google για περισσότερες απο 1000 διαφορετικές λέξεις κλειδιά τον μήνα και περισσότερες από 100 λέξεις κλειδιά που περιλαμβάνουν την λέξη ανακαίνιση είναι στην θέση Νο1 των αποτελεσμάτων της Google.

Η συνεργασία μας συνεχίζεται σε μηνιαία βάση και αποτελούμε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας του πελάτη. Εχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη του και για εμας είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα έργα της δουλειάς μας που το ξεκινήσαμε από επίπεδο startup και το φτάσαμε σε επίπεδο market leader με μικρό budget αλλά με μεγάλη διάθεση να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τον επιθυμητό αρχικό στόχο.

Σχόλια Πελάτη

Συνεργάζομαι εδώ και πολλά χρόνια με την Σοφία. Η Σόφια, έκανε το digital marketing plan για την εταιρεία μου που περιλάμβανε ανάλυση περιεχομένου, στρατηγική SEO και στρατηγική social media καθώς και την κατασκευή της ιστοσελίδας με βάση αυτό το πλάνο. Συνεργαζόμαστε σε μηνιαία βάση και υποστηρίζει την εταιρεία μου σε θέματα digital marketing, SEO, online business growth καθώς και συντήρησης και ανανέωσης της ιστοσελίδας.

Η Σοφία είναι πολύ έμπειρη και δημιουργική στη δουλειά της και αποτελεί έναν πολύ σημαντικό και έμπιστο συνεργάτη για την επιχείρησή μου. Η ιστοσελίδα μου είναι στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων της Google για όλες τις λέξεις που έχουμε στοχεύσει. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την συνεργασία μας σε όλα τα επίπεδα που εξειδικεύεται.

Εργα μας: Case study από άλλα έργα μας