Τι είναι το SEO Marketing

Αν κάνει κανείς online έρευνα αναφορικά με το τι είναι οι υπηρεσίες SEO marketing, τα περισσότερα από τα αποτελέσματα που εμφανίζονται στην αναζήτηση της Google εξηγούν τον ορισμό του SEO και περιγράφουν το search engine marketing σε γενικές γραμμές. Αλλά αυτή η επεξήγηση δεν είναι αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι και συμπεριλαμβάνω στις υπηρεσίες συμβουλευτικού seo marketing που προσφέρω.

Τι περιλαμβάνουν οι υπηρεσίες SEO μάρκετινγκ σε που προσφέρω;

Οι υπηρεσίες SEO marketing που προσφέρω, είναι ένας τύπος υπηρεσίας SEO που είναι σημαντικός για νεοσύστατες εταιρείες και για εταιρείες και άτομα που επιθυμούν να κατανοήσουν το μέγεθος της αγοράς της βιομηχανίας/αντικειμένου στο οποίο επιθυμούν να εισέλθουν ή να αναπτυχτούν. Είναι στην πραγματικότητα ένα εργαλείο έρευνας αγοράς βασισμένο σε online έρευνα με στατιστικά νούμερα που προέρχονται είτε από την βάση δεδομένων της Google, είτε από άλλα online εργαλεία που αναλύουν την online αγοραστική συμπεριφορά και τις τάσεις της .

Τι μπορούν να προσφέρουν οι υπηρεσίες SEO Marketing σε εσάς και γιατί θα πρέπει συνεργαστείτε με έναν σύμβουλο SEO μάρκετινγκ;

Ας υποθέσουμε ότι σκέφτεστε να ξεκινήσετε μια online επιχείρηση και θα θέλατε να κατανοήσετε πόσο μεγάλη είναι η αγορά στον κλάδο σας και σε ποια προϊόντα / υπηρεσίες θα πρέπει να επενδύσετε. Κάνοντας SEO μάρκετινγκ έρευνα μπορείτε να μάθετε τι αναζητούν οι χρήστες σε αυτόν τον κλάδο. Μπορείτε να βρείτε συναφή προϊόντα ή υπηρεσίες που σχετίζονται με την επιχείρησή σας και να υπολογίσετε το μέγεθος της διαδικτυακής αγοράς βάσει των μέσων αναζητήσεων που πραγματοποιούνται ανά μήνα στη χώρα ή την πόλη στην οποία θέλετε να δραστηριοποιηθείτε. Μπορείτε να εντοπίσετε σε τι βαθμό κάποια προϊόντα ή υπηρεσίες προτιμούνται από τους online καταναλωτές. Να μάθετε τι μερίδιο αγοράς έχουν οι online ανταγωνιστές σας και να αναλύσετε την online marketing στρατηγική τους. Εκτός από τα παραπάνω μπορείτε ακόμη να υπολογίσετε το ποσοστό των εν δυνάμει πελατών που μπορείτε να πλησιάσετε/στοχεύσετε διαθέτοντας ένα μηνιαίο διαφημιστικό προϋπολογισμό. Σήμερα, η προώθηση και η διαφήμιση μιας επιχείρησης που έχει online παρουσία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της. Για τις επιχειρήσεις αυτό το είδος πληροφοριών είναι εξαιρετικά πολύτιμο για να ληφθούν αποφάσεις που σχετίζονται με ανάπτυξη στρατηγικής και την μείωση του ρίσκου.

Πως μπορώ επιπλέον να χρησιμοποιήσω τις πληροφορίες της SEO marketing έρευνας

Οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια του σταδίου SEO marketing έρευνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαμορφωθεί αντίστοιχα μια online εταιρική παρουσία. Μια παρουσία που δεν θα είναι βασισμένη μόνο στο αισθητικό αποτέλεσμα αλλά θα παρουσιάζει αυτό που ακριβώς θέλουν να μάθουν ή να αγοράσουν οι πελάτες σας.  Αυτές είναι πολύτιμες πληροφορίες που βασίζονται σε πραγματικά και πρόσφατα δεδομένα και όχι μόνο μια υπόθεση βασισμένη στη διαίσθηση, τις εικασίες ή την εμπειρία που ναι μεν είναι σημαντική αλλά δεν είναι πάντα απόλυτο ότι έχει χτιστεί λαμβάνοντας υπ’όψιν της όλες τις παραμέτρους που πραγματικά ισχύουν στο αντικείμενό σας. Ο σύμβουλος SEO marketing είναι κάτι πρωτότυπο για τα Ελληνικά δεδομένα  και όχι μόνο. Στο παρελθόν λόγω του υψηλού κόστους μόνο μεγάλες εταιρείες μπορούσαν να έχουν στα χέρια τους τέτοια στοιχεία. Στις μέρες μας όμως είναι εφικτό και μικρές εταιρείες και νεοσύστατες να αποκτήσουν πρόσβαση σε τέτοιες έρευνες με ένα χαμηλό κόστος. Η επένδυση σε μια SEO marketing έρευνα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε λάθη και να αναπτύξετε την επιχείρησή σας με στρατηγική. Στόχος είναι να  εξοικονομήσετε χρήματα από λάθη που μπορείτε να προλάβετε καθώς και να αναπτύξετε την επιχείρησή στοχεύοντας εκεί που θα πάρετε τις καλύτερες αποδόσεις.

Με βάση την εμπειρία μου μια SEO marketing έρευνα μάρκετινγκ SEO είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει μια επιχείρηση πριν δημιουργήσει online εταιρική της παρουσία.

SEO Marketing Έρευνα – Παράδειγμα

Για να δείξουμε τι προσπαθώ να εξηγήσω, θα σας δώσω ένα παράδειγμα βασισμένο σε μια πραγματική περίπτωση που είχα με έναν από τους πελάτες μου. Θα χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα πελάτη του εξωτερικού έτσι ώστε να μην θεωρηθεί ότι θίγω τα συμφέροντα κάποιου Έλληνα πελάτη μου.

Αυτός ο πελάτης έφτασε σε μένα για να τον βοηθήσω να φτιάξει μια online εταιρική παρουσίαση για ένα φροντιστήριο ιταλικών που ετοιμαζόταν να φτιάξει στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας (Σόφια). Ήρθαν σε εμένα με ένα ήδη προγραμματισμένο σχεδιασμό ιστοσελίδας και ήταν πεπεισμένος ότι αυτός ο σχεδιασμός ήταν τέλειος για το φροντιστήριο και μου ζήτησαν οικονομική προσφορά απλά για την κατασκευή της ιστοσελίδας.   Παρατήρησα αμέσως ότι ο σχεδιασμός τους δεν ήταν κατάλληλος για τις υπηρεσίες τους, κάτι που εξέφρασα στον πελάτη και του εξήγησα ότι θα ήθελα να κάνω μια SEO marketing έρευνα πριν του δώσω οικονομική προσφορά για την κατασκευή της ιστοσελίδας.  Ο πελάτης ήταν αρχικά απρόθυμος, αλλά μετά από μια ουσιαστική συζήτηση κατάφερα να τον πείσω και μου έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσω με την έρευνα.

Διάλεξα μερικές από τις πιο δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούν οι online χρήστες που ενδιαφέρονται για μαθήματα ιταλικών στην Βουλγαρία και στη συνέχεια τα ανέλυσα για να κατανοηθεί το μέγεθος της αγοράς και για να βρω επιπλέον πληροφορίες για το τι ψάχνουν.  Αφού ολοκλήρωσα την έρευνα μου, συνέταξα μια πρόταση για τον πελάτη μου με τους τύπους ιταλικών μαθημάτων για τους οποίους ενδιαφέρονται αναμφισβήτητα οι online χρήστες με πληροφορίες για το πόσο δημοφιλές είναι ο κάθε τύπος μαθήματος και πόσο θα κοστίσει αν προσπαθήσαμε να στοχεύσουμε αμέσως αυτές τις αναζητήσεις με τις διαφημίσεις Google μετά την έναρξη της ιστοσελίδας. Κάποια από τα προτεινόμενα μαθήματα ήταν:

– Ιταλικά για αρχάριους

– Ιταλικά για παιδιά

– Ιταλικά μαθήματα στο διαδίκτυο

– Εντατικά μαθήματα ιταλικής γλώσσας

– Ιδιαίτερα μαθήματα ιταλικής γλώσσας

Στη συνέχεια ήρθε η πρόταση μου για τη δομή της ιστοσελίδας (μενού) με βάση τα ευρήματα της SEO marketing έρευνας και την συζητήσαμε με τον πελάτη. Η πρότασή μου ήταν πολύ διαφορετική από αυτό που είχαν κατά νου και ήταν αμφίβολο αν θα την αποδεχόταν. Τους εξήγησα ότι αυτό βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα που δίνονται από τα εργαλεία της Google και κάποια άλλα επαγγελματικά εργαλεία με άδεια χρήσης SEO και ότι η πρόταση βασίστηκε σε στατιστικά στοιχεία και πραγματικά αριθμητικά δεδομένα. Κάναμε μερικές μικρές αλλαγές και ο πελάτης αποδέχτηκε να υλοποίησουμε τις προτάσεις μου. Τα αποτελέσματα μετά την εκκίνηση του ιστότοπου και μετά την εκτέλεση του AdWords ήταν εξαιρετικά! Άριστοι συντελεστές επιτυχίας – περίπου με κάθε 20 ευρώ διαφημιστικού προϋπολογισμού (με Google Ads), κέρδιζαν έναν νέο μαθητή που θα συμμετείχε τουλάχιστον μία τάξη με ελάχιστα δίδακτρα 200ευρώ. Ο πελάτης δεν είχε κανένα λόγο να σταματήσει τη διαφήμιση και ταυτόχρονα κάνοντας επιπλέον SEO κάθε μήνα η οργανική κατάταξη της ιστοσελίδας βελτιώθηκε. Μετά από 8 μήνες λειτουργίας της ιστοσελίδας ήταν στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων της google για τις πιο σημαντικές του λέξεις κλειδιά. Σήμερα σε όλες τις λέξεις που στοχεύσαμε είναι στις θέσεις 1-5. Αξίζει να επενδύσετε σε SEO, ειδικά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα όπου ο ανταγωνισμός σε επίπεδο SEO είναι πολύ μικρός σε σύγκριση με τον αντίστοιχο σε ιστοσελίδες που βασίζονται στα Αγγλικά. Μόλις το SEO φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα  θα έχετε έναν πωλητή που εργάζεται για εσας 24 ώρες την ημέρα χωρίς επιπλέον χρέωση.

Μπορεί αυτό αποτέλεσμα να αποδοθεί στην τύχη;

Όχι, αυτό το αποτέλεσμα δεν μπορεί να αποδοθεί στην τύχη. Υπάρχει μια σειρά βημάτων που πρέπει να γίνουν για την επίτευξη τέτοιων αποτελεσμάτων και αυτά τα βήματα πρέπει να βασίζονται στις πληροφορίες που μπορούν να μας δώσουν εξαιρετικά και πραγματικά δεδομένα. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε online εταιρικές παρουσιάσεις που συνθέτουν ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα και βοηθούν τους υποψήφιους πελάτες μας να μας εμπιστευτούν.  Όταν ένας χρήστης προσγειώνεται σε έναν ιστότοπο όπου το περιεχόμενο του παρέχει τις πληροφορίες / προϊόντα που αναζητά οι πιθανότητες να μας επιλέξει για την αγορά του αυξάνονται σημαντικά.

Έχω ήδη online εταιρική παρουσία μπορώ να την βελτιώσω με την χρήση του SEO marketing?

Η απάντηση είναι ναι! Θα πρέπει όμως να είστε έτοιμοι να δεχτείτε ότι τα αποτελέσματα μιας τέτοιας έρευνας μπορεί να ‘απαιτήσουν’ να αλλάξει ριζικά η ιστοσελίδα σας.

Σας ενδιαφέρει η υπηρεσία του SEO marketing;

Αν σας ενδιαφέρει η SEO μάρκετινγκ έρευνα, ζητήστε μια προσφορά. Θα λάβετε την απάντησή μου εντός δυο εργάσιμων ημερών.

Επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας και τους πελάτες σας. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αυξήσετε τις πωλήσεις και το κέρδος της επιχείρησής σας! Η ανάπτυξη είναι ένα αποτέλεσμα που μπορούμε να επιτύχουμε σε συνεργασία!

Γιατί να μας επιλέξετε?

Επιλέξτε την απάντηση που σας ταιριάζει:

 • Επειδή προσφέρουμε επαγγελματικές υπηρεσίες
 • Επειδή έχουμε πολλά χρόνια εμπειρίας με το WordPress
 • Επειδή μπορούμε να υποστηρίξουμε πλήρως την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο
 • Επειδή ακούμε τους πελάτες μας
 • Επειδή οι πελάτες μας είναι οι καλύτεροι πωλητές μας
 • Επειδή προσφέρουμε ανταγωνιστικές τιμές

Επιτρέψτε μας να σας δώσουμε την δική μας απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.

ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύουμε ότι πρέπει να μας επιλέξετε. Επειδή μας ενδιαφέρει η επιχειρηματική σας ιδέα και η επιχείρησή σας και θέλουμε να σας βοηθήσουμε να πετύχετε. Γιατί θα σας πούμε την ειλικρινή μας γνώμη. Επειδή αναπτύσουμε την επιχείρησή μας διατηρώντας τους πελάτες μας ευχαριστημένους και βοηθώντας τους να αναπτυχθούν!

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και ζητήστε μια προσφορά

  Πακέτα Κατασκευής Ιστοσελίδων

  Δείτε στην συνέχεια τα πακέτα κατασκευής ιστοσελίδων & eshop που διαθέτουμε. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις επικοινωνήστε μαζί μας.

  Τα έργα μας

  Δείτε στην συνέχεια δείγματα της δουλειάς μας και τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουμε.

  Αναπτύξτε την επιχείρησή σας

  Εμπιστευτείτε μας και θα σας βοηθήσουμε να αυξήσετε το κέρδος της επιχείρησής σας