Τι είναι το SEO

Πριν περιγράψουμε τι περιλαμβάνει το SEO για μικρές επιχειρήσεις είναι σημαντικό πρώτα να εξηγήσουμε τι είναι η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO. Σύμφωνα με τον Moz.com ο ορισμός του SEO είναι ο ακόλουθος:
Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων (SEO) είναι η πρακτική της αύξησης της ποσότητας και της ποιότητας της κυκλοφορίας σε έναν ιστότοπό μέσα από κανάλια μηχανών αναζήτησης (π.χ. Google, bing, yahoo κ.λ.π.).
Πηγή: https://moz.com/learn/seo/what-is-seo

Και, πράγματι, είναι, αλλά για εμένα αυτός ο ορισμός πρέπει να προσαρμοστεί στην τρέχουσα πραγματικότητα SEO. Αυτός είναι ο δικός μου ορισμός για το SEO:

Το SEO είναι μια πρακτική που μας επιτρέπει πρώτα να κατανοήσουμε την συμπεριφορά και τις προθέσεις του κοινού στο οποίο στοχεύουμε, στην συνέχεια μας βοηθάει να προσαρμόσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας έτσι ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες του στοχευμένου κοινού αλλάζοντας το περιεχόμενο του ιστότοπου όπως απαιτείται για να επιτύχουμε την αύξηση της ποσότητας και ποιότητας της οργανικής κίνησης καθώς και την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων και την ικανοποίηση των χρηστών.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι το πραγματικό έργο ενός επαγγελματία SEO είναι βρει τρόπους να ικανοποιήσει τις προθέσεις των υποψήφιων πελατών / στοχευμένου κοινού. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αφιερώνοντας χρόνο κάνοντας SEO marketing. Αφού κατανοηθούν οι προθέσεις των χρηστών και διαμορφωθεί ένα πλάνο στρατηγικού SEO για να τις ικανοποιήσει, μπορούμε να επιτύχουμε μια ποιοτική αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας μιας ιστοσελίδας και επιπρόσθετα να πετύχουμε καλύτερους ρυθμούς μετατροπής και ικανοποίησης χρηστών. Το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας είναι ο ‘βασιλιάς’ όταν ο στόχος είναι η ικανοποίηση των χρηστών. Έτσι, πιστεύω ότι από τον ορισμό που δίνει το moz.com για το SEO λείπει ο πιο σημαντικός παράγοντας – η ικανοποίηση των χρηστών.

Πώς οι υπηρεσίες SEO για τις μικρές επιχειρήσεις διαφέρουν από αυτές για μεγάλες;

Οι υπηρεσίες SEO για μικρές επιχειρήσεις δεν διαφέρουν από τη γενική αρχή του SEO. Βασίζονται ακριβώς στην ίδια λογική. Αυτό που τις καθιστά ειδική κατηγορία είναι οι περιορισμοί στον προϋπολογισμό που υπάρχουν (γεγονός που καθιστά αναγκαία την εξεύρεση οικονομικά προσιτών SEO υπηρεσιών και ταυτόχρονα αποτελεσματικών) και το γεγονός ότι οι ιστοτόποι που χρειάζονται υπηρεσίες SEO για μικρές επιχειρήσεις συνήθως προσφέρουν προϊόντα ή υπηρεσίες σε τοπικό επίπεδο και είναι σχετικά μικρού μεγέθους. Αυτοί οι παράγοντες είναι σημαντικοί κατά το σχεδιασμό της στρατηγικής SEO μιας ιστοσελίδας και την επιλογή των εργαλείων SEO που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Αυτοί οι παράγοντες θα επηρεάσουν επίσης τις ώρες ανά μήνα που θα αφιερωθούν στο SEO για την SEO βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας.

Έχω μια μικρή επιχείρηση. Χρειάζομαι υπηρεσίες SEO για μικρές επιχειρήσεις;

Η απάντησή μου είναι ΑΠΟΛΎΤΩΣ ΝΑΙ και θα εξηγήσω γιατί. Εάν έχετε μια μικρή επιχείρηση ή σκέφτεστε να δημιουργήσετε μια, προσωπικά πιστεύω ότι το SEO είναι το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνετε. Οι υπηρεσίες SEO μάρκετινγκ είναι απαραίτητες για κάθε εταιρεία και ακόμη περισσότερο για μια νέα επιχείρηση. Τα ευρήματα μιας τέτοια έρευνας θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τους υποψήφιους πελάτες μας. Τα δεδομένα που συλλέγονται κατά τη διάρκεια μιας έρευνας SEO μάρκετινγκ θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε πόσα μπορούμε να περιμένουμε από το SEO, πώς να επικεντρωθούμε στα βασικά προϊόντα και υπηρεσίες μας, τι μας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό μας, ποιοί είναι οι ανταγωνιστές μας στο διαδίκτυο και πόσο ισχυροί είναι και πολλές ακόμα πολύτιμες πληροφορίες. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλες αυτές οι πληροφορίες θα βασίζονται σε ακριβή στατιστικά στοιχεία που παρέχονται από τα εργαλεία της Google. Δεν θα βασίζονταιι μόνο στη διαίσθηση ή τη γνώση που βασίζεται σε ένα μικρό ποσοστό υποψήφιων πελατών. Η Google αποθηκεύει πολλά πολύτιμα δεδομένα έρευνας αγοράς, στα οποία οι επαγγελματίες SEO δυνατότητα πρόσβασης και μπορούν να τα ερμηνεύσουν. Η πρόσβαση σε πολύτιμα δεδομένα είναι σημαντική, αλλά είναι άχρηστη αν κάποιος δεν γνωρίζει πώς να εντοπίσει σημαντικούς συσχετισμούς.

Είναι οι υπηρεσίες SEO ιδανικές για τις νεοσύστατες εταιρείες (startups);

Οι υπηρεσίες SEO είναι εξαιρετικά σημαντικές για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις. Όταν μια εταιρεία έχει πρόσβαση σε δεδομένα έρευνας μάρκετινγκ SEO μπορεί να διαμορφώσει όλη την δραστηριότητα γύρω από αυτό που επιθυμεί το στοχευόμενο κοινό της / υποψήφιοι πελάτες της. Έτσι, όταν είναι έτοιμη να προχωρήσει στην δημιουργία ενός ιστότοπου, γνωρίζουμε ακριβώς τα σημεία στα οποία θα πρέπει να επικεντρωθεί και η εμπειρία του χρήστη θα διαμορφωθεί χρησιμοποιώντας αυτή τη γνώση. Αυτή η πληροφορία είναι σημαντική και χρειάζεται λιγότερος χρόνος για να στηθεί ένα site από την αρχή συγκριτικά με τον χρόνο που χρειάζεται για να μετατρέψουμε ένα site που υπάρχει ήδη και δεν έχει κατασκευαστεί με αυτή τη λογική. Αυτό ισχύει όχι μόνο για θέματα που έχουν σχέση με το SEO αλλά και για το επιχειρηματικό κομμάτι στο βαθμό που μπορούμε να το υποστηρίξουμε με μια SEO marketing έρευνα. Η επένδυση στην αρχή σε χρόνο για μελέτη SEO είναι πολύτιμο στοιχείο για την επιτυχία μιας τέτοιας επένδυσης.

Ποιες άλλες υπηρεσίες SEO περιλαμβάνει το SEO για μικρές επιχειρήσεις;

Όλοι οι τύποι υπηρεσιών SEO είναι σημαντικοί για τις μικρές επιχειρήσεις αλλά λόγω του περιορισμένου μεγέθους του προϋπολογισμού και του μικρού μεγέθους των ιστότοπων, οι ώρες που αφιερώνουμε στο SEO μικρών επιχειρήσεων είναι συνήθως λιγότερες σε σύγκριση με τον χρόνο που απαιτούν οι μεγάλοι ιστότοποι. Ένα παράδειγμα ιστοσελίδας που χρειάζεται πολλές ώρες συνεχόμενου SEO είναι το expatica.com. Εχω κάνει SEO για αυτό το site (μπορείτε να βρείτε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την εργασία μου στο expatica.com εδώ). Οι υπηρεσίες SEO για έναν ιστότοπο σαν αυτό είναι απαραίτητες επειδή αυτό που προσφέρει η επιχείρηση είναι πληροφορίες μέσα από το περιεχόμενό της στους χρήστες που τις χρειάζονται! Είναι πολύ σημαντικό για μια τέτοια επιχείρηση να βγαίνει πρώτη στα οργανικά αποτελέσματα για σημαντικές λέξεις κλειδιά.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με πρόσθετες πολύτιμες υπηρεσίες SEO για τις μικρές επιχειρήσεις που προσφέρω:

 • Τεχνικό SEO
 • Τοπικό SEO
 • Υπηρεσίες βελτιστοποίησης ιστοσελίδων SEO
 • Δημιουργία υπερσυνδέσμων SEO (link building)
 • Υπηρεσίες στρατηγικής SEO
 • Υπηρεσίες μάρκετινγκ SEO

Πόσο μεγάλο προϋπολογισμό χρειάζομαι για το SEO μικρών επιχειρήσεων;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι εύκολη. Είναι δύσκολο να γίνει εκτίμηση αν δεν γνωρίζουμε το αντικείμενο της επιχείρησης, το μέγεθος της ιστοσελίδας, τον ανταγωνισμό κλπ. Εάν ζητήσετε μια προσφορά για υπηρεσίες SEO μικρών επιχειρήσεων συμπληρώνοντας την φόρμα σε ζήτησης, θα μπορώ να κάνω μια πρώτη εκτίμηση και να σας απαντήσω. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν δουλεύω χρησιμοποιώντας πακέτα SEO. Κοστολογώ τα πάντα σύμφωνα με τις ώρες που θα συμφωνήσω να εργαστώ για τους πελάτες μου σε μηνιαία βάση γιατί αυτός ο τρόπος πιστεύω ότι διασφαλίζει ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.

Πιστεύω ότι οι επαγγελματίες SEO που έχουν καλή κατανόηση του SEO και θεωρούν τους εαυτούς τους δίκαιους δεν δουλεύουν με πακέτα SEO. Ένα πακέτο είναι μια προκαθορισμένη συμφωνία των υπηρεσιών ανεξάρτητα από το τι μπορεί να προκύψει μετά από μια έρευνα SEO μάρκετινγκ. Πως μπορεί κάποιος να γνωρίζει πριν από μια τέτοια έρευνα τι χρειάζεται ένα site και πόσο χρόνο θα χρειαστεί να απασχοληθεί; Επίσης, πώς είναι δυνατόν ένας επαγγελματίας SEO να δέχεται να προσφέρει μειωμένη ποιότητα SEO υπηρεσιών ανάλογα με τον προϋπολογισμό που έχει διαθέσιμο ένας πελάτης; Όχι μειωμένη ποσότητα αλλά μειωμένη ποιότητα… Πολλά πακέτα με τον τρόπο που διαμορφώνονται προσφέρουν μειωμένη ποιότητα και για να λάβει μια επιχείρηση πλήρη κάλυψη SEO (όλο το φάσμα των υπηρεσιών SEO που αναφέρονται παραπάνω), θα πρέπει να υπογράψει μια μακροπρόθεσμη σύμβαση και να ακολουθήσει το πιο ακριβό πακέτο SEO που προσφέρεται. Τα πακέτα εκκίνησης SEO που έχουν μικρότερο κόστος αλλά και η ποιότητα των υπηρεσιών που καλύπτουν είναι περιορισμένη. Ως αποτέλεσμα, οι μικρές επιχειρήσεις στερούνται της ευκαιρίας να αγοράσουν τις ποιοτικές υπηρεσίες SEO και έτσι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν με τους μεγάλους ανταγωνιστές τους.

Πιστεύω ότι είναι δίκαιο για μια μικρή επιχείρηση να έχει πρόσβαση σε ποιοτικό SEO επιλέγοντας τον αριθμό των ωρών των SEO υπηρεσιών που μπορεί να πληρώσει. Αν μια επιχείρηση μπορεί να καλύψει το κόστος πχ 10 ωρών SEO το μήνα, τότε έχει πιθανότητες να βελτιώσει σταδιακά την θέση της στα οργανικά αποτελέσματα της Google. Αυτό δεν σημαίνει ότι 10 ώρες είναι αρκετές για να δει σημαντικά αποτελέσματα μια επιχείρηση αλλά 10 ώρες το μήνα με μια σωστή στρατηγική SEO θα φέρει αποτελέσματα σε μερικούς μήνες.

Πώς να επιλέξετε μια εταιρεία SEO ή έναν επαγγελματία SEO;

Ο καλύτερος τρόπος είναι από στόμα σε στόμα. Ξέρετε κάποιον που έχει δει πραγματικά καλά αποτελέσματα από έναν επαγγελματία SEO; Τότε σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε τις υπηρεσίες που προσφέρει. Αλλά επειδή δεν είναι πολλές οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που ασχολούνται με SEO τα πράγματα γίνονται λίγο περίπλοκα.

Aν βρείτε μια εταιρεία ή έναν επαγγελματία που εμφανίζει το portfolio των SEO πελατών του με την μορφή case studies τότε μπορείτε να αξιολογήσετε το αποτέλεσμα της δουλειάς του. Αν μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τις εταιρείες που αναφέρονται στα case studies για να πάρετε επιπλέον πληροφορίες ακόμα καλύτερα.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες που ασχολούνται με το SEO και ταυτόχρονα δίνουν αυτή την επιλογή. Σε αυτή την ιστοσελίδα, γίνεται αναφορά σε μερικούς από τους πελάτες και τα case studies τους και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους σε περίπτωση που θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για τα αποτελέσματα της δουλειάς μου. Εάν ενδιαφέρεστε για έργα που έχω υλοποιήσει , επισκεφθείτε την σελίδα με τα έργα μου με στατιστικά στοιχεία που εμφανίζουν την ποιότητα και το αποτέλεσμα της δουλειάς μου.

Σας ενδιαφέρουν οι υπηρεσίες SEO για μικρές επιχειρήσεις;

Αν ενδιαφέρεστε για υπηρεσίες SEO προς μικρές επιχειρήσεις, στείλτε μου μερικές πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας συμπληρώνοντας την “φόρμα προσφοράς υπηρεσιών SEO” και θα σας απαντήσω με μια προσφορά.

Επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας και τους πελάτες σας. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αυξήσετε τις πωλήσεις και το κέρδος της επιχείρησής σας! Η ανάπτυξη είναι ένα αποτέλεσμα που μπορούμε να επιτύχουμε σε συνεργασία!

Γιατί να μας επιλέξετε?

Επιλέξτε την απάντηση που σας ταιριάζει:

 • Επειδή προσφέρουμε επαγγελματικές υπηρεσίες
 • Επειδή έχουμε πολλά χρόνια εμπειρίας με το WordPress
 • Επειδή μπορούμε να υποστηρίξουμε πλήρως την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο
 • Επειδή ακούμε τους πελάτες μας
 • Επειδή οι πελάτες μας είναι οι καλύτεροι πωλητές μας
 • Επειδή προσφέρουμε ανταγωνιστικές τιμές

Επιτρέψτε μας να σας δώσουμε την δική μας απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.

ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύουμε ότι πρέπει να μας επιλέξετε. Επειδή μας ενδιαφέρει η επιχειρηματική σας ιδέα και η επιχείρησή σας και θέλουμε να σας βοηθήσουμε να πετύχετε. Γιατί θα σας πούμε την ειλικρινή μας γνώμη. Επειδή αναπτύσουμε την επιχείρησή μας διατηρώντας τους πελάτες μας ευχαριστημένους και βοηθώντας τους να αναπτυχθούν!

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και ζητήστε μια προσφορά

  Πακέτα Κατασκευής Ιστοσελίδων

  Δείτε στην συνέχεια τα πακέτα κατασκευής ιστοσελίδων & eshop που διαθέτουμε. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις επικοινωνήστε μαζί μας.

  Τα έργα μας

  Δείτε στην συνέχεια δείγματα της δουλειάς μας και τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουμε.

  Αναπτύξτε την επιχείρησή σας

  Εμπιστευτείτε μας και θα σας βοηθήσουμε να αυξήσετε το κέρδος της επιχείρησής σας