Το συγκεκριμένο έργο το οποίο μπορεί να δει κάποιος αν επισκεφτεί την ιστοσελίδα aloeverablog.gr έχει μια ιδιομορφία. Είναι ταυτόχρονα blog και eshop. Το eshop όμως παρόλο που έχει όλες τις λειτουργίες ενός ηλεκτονικού καταστήματος έχουμε αφαιρέσει από μέσα την δυνατότητα της προσθήκης στο καλάθι. Αυτό γιατί η συνεργασία του πελάτη με την εταιρεία προϊόντων aloe vera που προωθεί δεν του επιτρέπει να πουλήσει άμεσα από άλλη ιστοσελίδα εκτός από αυτή του προμηθευτή. Ολο το έργο είναι βασισμένο σε αυτά που ανακαλύψαμε μετά από SEO marketing έρευνα και πολύ γρήγορα έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα επισκεψιμότητας που θέλαμε.

Εδρα επιχείρησης: Θεσσαλονίκη

Δραστηριότητα: Εμπόριο προϊόντων Aloe vera

Γλώσσα Ιστοσελίδας: Ελληνικά

Ανάθεση Εργου: Ιανουάριο 2019.

Η Ιστορία

Ο πελάτης μας διέθετε ήδη ένα άλλο ηλεκτρονικό κατάστημα με τα προϊόντα που ήθελε να προωθήσει το οποίο όμως δεν είναι φέρει αποτέλεσμα. Μετά από συζητήσεις καταλάβαμε ότι το γεγονός ότι δεν μπορούσε να πουλήσει απευθείας μέσα από την ιστοσελίδα του δεν θα μας βοηθούμε να παρακολουθήσουμε την συμπεριφορά των επισκεπτών του site στο βαθμό που θα θέλαμε οπότε έπρεπε να σκεφτούμε κάτι διαφορετικό. Αυτό ήταν να συνδιάσουμε την γνώση ενός blog πάνω στο αντικείμενο με την ταυτόχρονη παρουσίαση προϊόντων και να προτρέπουμε τους αναγνώστες της ιστοσελίδας αν επιθυμούν κάποιο από τα προιόντα να επικοινωνούν μέσω messenger με τον πελάτη ή μεσω τηλεφώνου και email. Στόχος ήταν να μαζέψουμε στα cookies πολλούς χρήστες που τους ενδιαφέρει το αντικείμενο έτσι ώστε να τους προσεγγίσουμε στο μέλλον με διαφημιστικες καμπάνιες.

Δυσκολίες

  • Πολύ μικρό budget

  • Ιδιαιτερότητα με τον προμηθευτή του πελάτη

  • Πάρα πολλά site που αρθρογραφούν σχετικά με την αλόη βέρα αλλά και πουλάνε προϊόντα με αλόη.

  • Το συγκεκριμένο site χρειαζόταν πολύ δουλειά πάνω σε κείμενα και γνώση του αντικειμένου γιατί είναι όλο δομημένο για να φέρει οργανική κίνηση.

Δυνατά Σημεία

  • Ισχυρή θέληση του πελάτη να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα ώστε να αφιερώσει τον απαιτούμενο χρόνο

  • Πολύ καλή συνεργασία με τον πελάτη.

  • Εμπιστοσύνη στην συνεργασία μας και στις προτάσεις που καταθέσαμε και καταθέτουμε

Τι Κάναμε – Πρώτα Βήματα

  • Επιλογή νέου domain name

  • Δημιουργήσαμε έναν εντελώς νέο ιστότοπο με πολύ πληροφοριακό υλικό σύμφωνα με τα αποτελέσματα της SEO marketing έρευνας

  • Δημιούργησε σελίδες σε social media

Πως Συνεχίζουμε

Τα Αποτελέσματα

Ο πελάτης μας είχε κάποια προσωπικά θέματα που απαιτούσαν τον χρόνο του και έτσι το έργο αυτό βρίσκεται σε φάση ημισυντήτησης. Παρόλα αυτά για πάρα πολλές λέξεις σχετικές με την αλόη βέρα η ιστοσελίδα βρίσκεται ήδη στα πρώτα αποτελέσματα της Google.

Το Αποτέλεσμα

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από τις λέξεις κλειδιά στις οποίες η ιστοσελίδα βρίσκεται στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων της Google.
αλόση πρόσωπο ακμή
αλόη στα μαλλιά
αλόη βέρα στα μάτια
αλόη επιδότηση έσπα
αλόη για ακμή
αλόη για πανάδες
χώμα για αλόη
οδοντοκρεμα με αλοη για περιοδοντιτιδα
αλόη για το στόμα
…και πολλά άλλα…

Τα Αποτελέσματα με Στατιστικά Στοιχεία

Δείτε στην συνέχεια τα αποτελέσματα που επιτύχαμε για τον πελάτη μας τον πρώτο χρόνο της συνεργασίας μας

Μέσα σε 12 μήνες

Πετύχαμε για τον πελάτη μας τα ακόλουθα.

9.7Κ

ΧΡΗΣΤΕΣ

16K

PAGEVIEWS

Παρούσα Κατάσταση – Μάιος 2021

Εδώ και 1.5 χρόνο περίπου το έργο είναι στην συντήρηση γιατί η πελάτισσά μας έμεινε έγκυος και έγιναν προτεραιότητα άλλες ασχολίες. Σύντομα θα ξεκινήσουμε και πάλι να το προωθούμε όπως είχαμε προγραμματίσει αρχικά. Ολα είναι μέσα στην ζωή και πορευόμαστε ανάλογα.

Εργα μας: Case study από άλλα έργα μας