Το έργο αυτό αφορά μια σχολή ομορφιάς στην Θεσσαλονίκη. Ο πελάτης ήρθε σε επαφή μαζί μας μετά από σύσταση που είχε για τις υπηρεσίες μας από έναν άλλο πελάτη μας. Είχε ήδη μια ιστοσελίδα όταν επικοινώνησε μαζί μας αλλά ήταν πολύ παλιά και το design της δεν μπορούσε να υποστηρίξει ένα τέτοιο αντικείμενο επιχείρησης. Ο πελάτης μας είναι ένα ιδιωτικό ΙΕΚ στο οποίο διδάσκονται μαθήματα κομμωτικής, barber, μακιγιάζ, ονυχοπλαστική, μασαζ, αισθητικής και στον ίδιο χώρο παρέχονται υπηρεσίες από τους μαθητές του σε ιδιώτες σε κάποια από αυτά τα αντικείμενα. Σαν έργο ήταν αρκετά μεγάλο γιατί έπρεπε να κατανοήσουμε με SEO marketing έρευνα τι ακριβώς ψάχνουν οι υποψήφιοι σπουδαστές κάθε αντικειμένου έτσι ώστε να καταλήξουν στην σχολή που τους ενδιαφέρει.

Εδρα επιχείρησης: Θεσσαλονίκη

Δραστηριότητα: Σχολή ομορφιάς

Γλώσσα Ιστοσελίδας: Ελληνικά

Ανάθεση Εργου: Σεπτέμβριο 2019

Η Ιστορία

Ο πελάτης μας είχε ήδη μια ιστοσελίδα που όπως μας ενημέρωσε όταν ξεκινήσαμε τις συνομιλίες μαζί του δεν του είχε φέρει ποτέ κάποιο αποτέλεσμα. Και μάλιστα την διαφήμιζε ακόμα και στην Google και στο Facebook. Οταν είδαμε την ιστοσελίδα του καταλάβαμε γιατί δεν είχε αποτέλεσμα ως τότε. Της έλειπαν και πολλά κείμενα αλλά και το design της ήταν απαρχαιωμένο.  Τον συμβουλέψαμε ότι ειδικά για ένα αντικείμενο που σχετίζεται με την ομορφιά το design θα πρέπει να είναι πολύ μοντέρνο και όμορφο για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των σπουδαστών. Είναι θέμα εντύπωσης και όποιος κερδίσει την εντύπωση θα κερδίσει και τον πελάτη ειδικά όταν ο πελάτης δεν έχει πάρει σύσταση από κάποιον για τις υπηρεσίες μιας σχολής. Ενα πολύ θετικό στοιχείο που παρατηρήσαμε ήταν ότι ο πελάτης μας εμπιστεύθηκε αμέσως. Ισως γιατί του μιλήσαμε στην γλώσσα που κατανοούσε και παρόλο που δεν θα μπορούσε να ξέρει σε τεχνικό επίπεδο τι απαιτείται κατάλαβε σε επίπεδο επιχειρηματικό ότι πραγματικά του έλειπαν πολύ σημαντικές πληροφορίες από το site. Ξεκινήσαμε και πάλι με έρευνα SEO marketing και αναλύσαμε και τις υπηρεσίες του ανταγωνισμού και δώσαμε την πρότασή μας στον πελάτη. Συμφώνησε και ακολούθησε τις συμβουλές μας έτσι ώστε να ετοιμάσει τα απαιτούμενα κείμενα όσο εμεις ετοιμάζαμε το design και την δομή του site.

Δυσκολίες

 • Ο πελάτης χρειάστηκε αρκετή εκπαίδευση σε θέματα τεχνολογίας έτσι ώστε να μπορέσει και να κατανοήσει αυτό που θέλαμε αλλά και να το προετοιμάσει και να μπορεί να το παρακολουθεί.

 • Εντονος ανταγωνισμός σε επίπεδα SEO για τα Ελληνικά δεδομένα

 • Ο πελάτης διέθεται ελάχιστο υλικό (κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο) το οποίο μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στην ιστοσελίδα

Δυνατά Σημεία

 • Ο πελάτης είχε πάρα πολύ έντονη διάθεση να καταφέρει να παραδώσει το υλικό που του ζητήθηκε και μας εντυπωσίασε το πόσο μεθοδικά και γρήγορα δούλεψε για να το ετοιμάσει και να το συγκεντρώσει.

 • Πολύ καλή επικοινωνία με τον πελάτη

 • Εμπιστοσύνη στην συνεργασία μας σε όλα τα επίπεδα.

Τι Κάναμε – Πρώτα Βήματα

 • Νέο domain name

 • Δημιουργήσαμε έναν εντελώς νέο ιστότοπο για τις υπηρεσίες του πελάτη με βάση τα αποτελέσματα της SEO marketing έρευνας

 • Μόλις ανεβάσαμε το νέο site, το προωθήσαμε με διαφημίσεις Google

 • Συνδέσαμε την νέα ιστοσελίδα με τις σελίδες του στα social media.
 • Δορθώσαμε τα στοιχεία του πελάτη μέσα στους χάρτες της Google

Πως Συνεχίζουμε

Τα Αποτελέσματα

Ο συγκεκριμένος πελάτης μας δεν πρόλαβε να χαρεί τα αποτελέσματα του κόπου του και του δικού μας. Με το που άρχισε να βλέπει αποτελέσματα έπρεπε να σταματήσει προσωρινά την δραστηριότητά του λόγω covid. Παρόλα αυτά η ιστοσελίδα του συνέχίζει να εμφανίζει βελτιωμένα αποτελέσματα στη μηχανή αναζήτησης της Google.

Το Αποτέλεσμα

Η σχολή τους τελευταίους 7 μήνες είναι κλειστή και πρόκειται να ανοίξει πάλι στα μέσα του Μαϊου 2021. Δεν μπορούμε επομένως να μιλήσουμε για αποτελέσματα εγγραφών αλλά μόνο για αποτελέσματα ενδιαφερόμενων που θέλησαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες και να κάνουν εγγραφή αφού ανοίξει και πάλι. Και αυτά ήταν και είναι πολύ καλά αποτελέσματα αν αναλογιστούμε και τις συνθήκες.

Παλιά ιστοσελίδα spoudes-varosi.gr

Τα Αποτελέσματα με Στατιστικά Στοιχεία

Δείτε στην συνέχεια τα αποτελέσματα που επιτύχαμε για τον πελάτη μας μέσα από στατιστικά στοιχεία

Μέσα σε 16 μήνες

Εκ των οποίων 9 μήνες είναι κλειστός λόγω covid – Πετύχαμε για τον πελάτη μας τα ακόλουθα.

11.4Κ

ΧΡΗΣΤΕΣ

34.5K

PAGEVIEWS

444%

ΦΟΡΜΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Παρούσα Κατάσταση – Μάιος 2021

Περιμένουμε να ανοίξει και πάλι η επιχείρηση έτσι ώστε να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Τους μήνες που είναι κλειστή έχουμε σταματήσει όλες τις προωθητικές μας ενέργειες καθώς και το SEO. Ολο αυτό το διάστημα ο πελάτης είχε 7171 sessions από οργανική κίνηση τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 3600 ευρώ διαφημιστικού budget αν ήταν να την αποκτήσει με διαφημίσεις google ads (οι λέξεις στο αντικείμενό του κοστίζουν 0.5ευρώ περίπου ανά κλικ). Θεωρούμε ότι στο βαθμό που μπορέσαμε να φέρουμε αποτέλεσμα το έχουμε φέρει αλλά χρειάζεται επιπλέον προσπάθεια για να βοηθήσουμε τον πελάτη να επανέλθει.

Μερικές από τις λέξεις στις οποίες ήδη βγαίνει στην πρώτη σελίδα στα αποτελέσματα της Google:

μαθήματα ονυχοπλαστικής online
σχολή barber θεσσαλονίκη
σχολή κουρέα θεσσαλονίκη
σχολή κομμωτικής θεσσαλονίκη
ταχύρυθμα μαθήματα κομμωτικής
ταχύρυθμα μαθήματα για νύχια
ταχύρυθμα μαθήματα ονυχοπλαστικής
ταχύρυθμα μαθήματα ρεφλεξολογίας
…κ.α…

Εργα μας: Case study από άλλα έργα μας